Ώρα μηδέν

Απλά πρέπει να είσαι έτοιμος πάντα, γιατί το μέγεθος του κακού το καταλαβαίνεις στο τέλος. Η ώρα μηδέν πέρασε πριν προλάβεις να τη ζήσεις και το τέλος κυματίζει μπροστά σου. Μην το βλέπεις σαν απειλή και τρομάζεις. Να σε σώσει από τα χειρότερα ήρθε. Μη φοβάσαι να προχωρήσεις. Απλά συμβαίνει κάποτε σε όλους. 
 
Οι άνθρωποι αλλάζουν. Και οι κανόνες πάντα έχουν εξαιρέσεις. Οι όρκοι σπάνε και εσύ κολλάς σε αυτούς, γιατί στήριξες πάνω τους ολόκληρη τη ζωή σου. Πρέπει να είσαι ευγνώμων σε εκείνους που στους έδωσαν αλλά βρήκαν το κουράγιο να σου πουν ότι δεν μπορούν να τους τηρήσουν, ώστε να μην τα βάφεις μαύρα βρίζοντας την τύχη σου. Δεν μπορείς να αναγκάζεις κανέναν να μείνει όταν θέλει να φύγει. Αιώνια δε ζει τίποτα. Ούτε καν οι άνθρωποι. Πώς να ζήσουν οι όρκοι;
 
Το να σου χρυσώνουν το χάπι δε σημαίνει ότι κάθε τι που τελειώνει δε θα σε πονέσει. Στο χέρι σου είναι να το κάνεις να αιμορραγήσει λιγότερο. Σώπασε τις φωνές που θέλουν απεγνωσμένα απαντήσεις και φύγε. Και να τις πάρεις, δε θα αλλάξει τίποτα. 
 
Ξέρεις κάτι; Δε σε πνίγει το ποτάμι όταν αποφασίζεις να το περάσεις. Μα το νερό που κυλάει ορμητικό και σε παρασέρνει. 
 
Ιωάννα Δαμηλάτη 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *