Αγαπάτε αλλήλους

Έλα, άναψε τσιγάρο και κάτσε να τα πούμε. Να κάνουμε μια συζήτηση, όχι από αυτές για να περνά η ώρα, μα από αυτές που ανοίγουμε τις καρδιές μας και λέμε γυμνές αλήθειες. Με τι μέτρο μετράς τον έρωτα; Με το ποσό άντεξες τις ταπεινώσεις του/της; Με το ποσό λιώμα σε έκανε να νιώσεις για πάρτη του/της; Με το πόση νικοτίνη και οινόπνευμα έπνιξε τις νύχτες σου ο πόνος που σου προκάλεσε; Με το πόσες φορές σκέφτηκες να τερματίσεις τη ζωή σου γιατί είχε γίνει ανυπόφορη μακριά του/της; Όχι φίλε μου, αυτό δεν είναι έρωτας! Και συγχώρεσέ με αν σου χαλάω το παραμύθι, μα σ’ αγαπώ και ψέματα δεν έμαθα να λέω, ούτε να μεταμφιέζω τις αλήθειες μου για να γίνομαι αρεστή.

Ο έρωτας μετριέται αλλιώς και σίγουρα όχι με συντρίμμια, ερείπια και καταστροφές. Ναι, δε λέω, δεν είναι μόνο πανηγύρια και χαρές, έχει και πόνο, αλλά από αυτόν τον ωραίο. Αυτόν που σου λείπει η προσφορά της αγάπης του/της και σου λείπει το δόσιμο της δικής σου. Ο έρωτας μετριέται με χαμόγελα, γέλια, βλέμματα που σκορπάνε φωτιές, πρόσωπα που λάμπουν από ευτυχία. Ο έρωτας μετριέται με ηθελημένες παραχωρήσεις και όχι εκβιαστικές απειλές. Μετριέται με δημιουργία και όχι με στάχτες και αποκαΐδια. Αυτό δεν είναι έρωτας, είναι αρρώστια και μάλιστα καρκίνος με απίστευτες μεταστάσεις.

Γι’ αυτό σου λέω, την επόμενη φορά που θα πεις πως είσαι ερωτευμένος, μέτρα σωστά τον έρωτά σου και αν σου πουν πως σε έχουν ερωτευτεί μη φας το παραμύθι αμάσητο. Μέτρα το με σωστά μέτρα και σταθμά, γιατί άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας!

Ελένη Καρβουνάρη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *