Adele

Είναι μια γυναίκα που κατάγεται από την Μασσαλία, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Είναι παντρεμένη με ένα γιατρό Ιρλανδό και έχουν δυο κορίτσια. Είναι ο δεύτερος γάμος της. Εργάζεται στον τομέα της έρευνας. Αν και η δουλειά της απορρόφα μεγάλο μέρος από το χρόνο της, εν τούτοις βρίσκει χρόνο για να περπατά στο Hyde Park. Συχνά πηγαίνει με τα κορίτσια της για να κάνουν πικνίκ, κυρίως όταν έχει λιακάδα. Σπάνια είναι μαζί τους ο σύζυγος, γιατί έχει και αυτός υπερβολικά φορτωμένο πρόγραμμα. Η Adele είναι γενικά δεκτική, καλοπροαίρετη, σέβεται πολύ τις υποχρεώσεις του συζύγου και δεν τον πιέζει να κάνει πράγματα που δεν μπορεί. Κάθε χρόνο προγραμματίζει μια επίσκεψη στη Μασσαλία για να βλέπει τους δικούς της.

Αν και είναι σαράντα οκτώ χρόνων φαίνεται νεότατη και υποστηρίζει ότι μοιάζει νέα γιατί ζουν οι γονείς της και η ίδια νιώθει ότι είναι παιδί. Είναι εργατική και επίμονη, γι’ αυτό ο τομέας που εργάζεται πηγαίνει πολύ καλά. Φημολογείται ότι θα γίνει γενική διευθύντρια από τη νέα χρονιά και είναι απόλυτα δίκαιο αυτό εάν υπολογίσεις τα προσόντα και την προϋπηρεσία της. Της αρέσει να περνά χρόνο στο σπίτι και να ασχολείται με τη μαγειρική. Φτιάχνει τέλεια σουφλέ. Στην ίδια αρέσουν πολλά πιάτα από διαφορετικές κουζίνες και ίσως αυτό να οφείλεται στις διαφορετικές εθνικότητες φίλων που έχει.

Η καλύτερη φίλη της είναι από την Κένυα και ο άλλος πολύ καλός φίλος της είναι Ιάπωνας. Στην παρέα τους έχουν και έναν Αμερικανό και έναν από την Γουατεμάλα. Η Adele πίστευε ότι ήταν πολύ ευτυχισμένη έως την στιγμή που γνώρισε τον Sean. Έναν νεαρό Μαροκινό νεώτερο της με τον οποίο αν και δεν το επεδίωξε, τον ερωτεύτηκε. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που τη σέβεται, την εκτιμάει και δε θέλει να της δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Είναι αποφασισμένος να παραμείνει δίπλα της έστω και αν αυτή αποφασίσει να διατηρήσει το γάμο της.

Όλη της η ζωή έχει ανατραπεί και τώρα ζει σε μια πονεμένη και αδιέξοδη κατάσταση. Δε θέλει να εγκαταλείψει ούτε το σύζυγο της και να διαλυθεί η οικογένεια της, αλλά ούτε να χάσει και τον Sean.
Ο Patrick έχει πάρει από καιρό την απόφαση του και δε θέλει να συνεχίσει να είναι παντρεμένος με την Adele. Είναι τώρα δυο χρόνια που έχει σχέση με την An η οποία έχει μείνει έγκυος πρόσφατα. Είναι πλέον ξεκάθαρο γι’ αυτόν. Θέλει να ζήσει μαζί της και δεν αντέχει καθόλου τη γυναίκα του. Έχει όλο αυτό το ευγενικό και στωικό τρόπο που τον εκνευρίζει πια αφάνταστα. Έχει απομακρυνθεί από αυτήν αλλά εκείνη επιμένει να θέλει την οικογένεια δεμένη. Απόψε κιόλας θα της το πει, “θέλω διαζύγιο!”. 

Παρασκευή Φωτοπούλου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *