Εγώ μιλάω για δύναμη

Το ραδιόφωνο στην άκρη του δωματίου παίζει μια μελωδία. Ακούγεται εκείνος ο τόσο γνώριμος στίχος: “μα εγώ μιλάω για δύναμη…”. Χαμογελώ αμήχανα και αναρωτιέμαι :”άραγε την έχω;”.
 
Από μικρή είχα πρότυπο τη μητέρα μου. Πέρασε τόσα πολλά, μα αντιμετώπιζε τα πάντα με χαμόγελο. Το δικό μου χαμόγελο όμως υπάρχουν στιγμές που λείπει! Όλοι με έχουν για δυνατή. Τι γίνεται όμως όταν εγώ μένω μόνη μου; Όταν ο κόσμος φεύγει από γύρω μου κι εγώ μένω μόνη, αναρωτιέμαι πώς μπορώ να τα αντιμετωπίσω όλα αυτά.
 
Με πιάνει το παράπονο. Ψάχνω τρόπους ώστε να μπορέσω να τα καταφέρω. Μα δεν είναι όλα ρόδινα. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να μου πει πως δεν μπορώ να τα κατορθώσω. Τουλάχιστον οι άνθρωποι που με ξέρουν και γνωρίζουν τι έχω καταφέρει στην ζωή μου. Είμαι περήφανη για όλα αυτά. Γιατί είμαι εγώ! Στα 30 μου έχω ζήσει αρκετές καταστάσεις ώστε να μπορώ να κρίνω και να γνωρίζω τι να κάνω. Η ζωή είναι ωραία και είναι η μόνη που μπορεί να σε ωθήσει να κάνεις πράγματα για να είσαι ευτυχισμένος!
 
Υπάρχουν τόσες μικρές στιγμές που πρέπει να νιώθεις ευγνώμων που είχες την ευκαιρία και τις έζησες. Το να χαμογελάς όμως δε σημαίνει απαραίτητα και ότι είσαι καλά. Πέρασα τόσα πολλά στη ζωή μου και περνάω ακόμα. Ώρες ώρες νιώθω την απογοήτευση να με κατακλύζει για πολλά πράγματα. Είμαι δυνατή όμως.
Ξέρω πως κάποια στιγμή θα περάσει κι αυτό. Έτσι λέω και συνεχίζω. Ποτέ δε σταμάτησα να πιστεύω ότι κάποια στιγμή όλα θα στρώσουν. Όλες οι δυσκολίες θα περάσουν και ας φαίνεται αδύνατο. Η πιο μεγάλη δύναμη χρειάζεται όταν αντιμετωπίζεις τη δική σου φυλακή. Εκεί πρέπει όχι απλά να σπάσεις τα σίδερα, αλλά και να βγεις νικήτρια. Να πετάξεις!
 
Έχω φτερά και θέλω να πετάξω, μα νιώθω ότι είναι βρεγμένα και αδύναμα για να τα ανοίξω. Θα το κάνω όμως γιατί η ζωή μου μού έμαθε να παλεύω μόνη μου. Πιστεύω σε εμένα και με αγαπάω. Όλα θα γίνουν αν αγαπάς τον εαυτό σου. Όλα! Πρέπει να βρεις το θάρρος να τα αντιμετωπίσεις κι όταν το κάνεις θα βγεις νικητής. Τότε θα είσαι δυνατός!
 
Κατερίνα Κάρτζια

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *