Λαθεμένη πρότερη εντύπωση μιας περασμένης γοητείας

Έγιναν οι σχέσεις φορεσιές. Λογιών υφάσματα, αμέτρητα κοψίματα, πάμπολλα ραψίματα και πολλαπλά δοκιμασμένα πατρόν. Όλα ξεκινούν από ένα όνειρο που γίνεται σκέψη, δημιουργεί την επιθυμία και ζωγραφίζεται σε πάλλευκο καμβά παίρνοντας χρώμα, μορφή, υπόσταση και ανάσα ιδεατή. 
 
Μοντέλα οι άνθρωποι, περαστικοί στης ζωής μας την επίδειξη, φορούν τις ιδεώδεις ενδυμασίες των πόθων μας και καμαρώνουμε γι’ αυτή την εκρηκτική βόλτα των συναισθημάτων. Παραδινόμαστε μ’ ενθουσιασμό σε αυτή την εκθαμβωτική προβολή κι ενθουσιώδη παρουσίαση της διαπροσωπικής σχέσης. 
 
Αργά ή γρήγορα όμως, τα υλικά της ιδιοσυγκρασίας μας, προδίδουν το αρνητικό ταίριασμα και την άκαρπη αφομοίωσή τους, δεν κουμπώνουν αρμονικά, δεν εφαρμόζουν επιδέξια. Αραιώνουν οι σφιχτές βελονιές, ξεφτίζουν οι στριφωμένες κοψιές, τρυπάνε οι επιδέξιες ραψιές. 
 
Στην αρχή σιγουρεύεσαι πως δε σε νοιάζει, δε σε απασχολεί, ήταν δική σου επιλογή εξάλλου η αγορά τους, έπειτα πείθεις τον εαυτό σου πως είναι της μόδας, συνηθίζεται γιατί λίγο πολύ, σχεδόν όλοι κυκλοφορούν στο ίδιο μοτίβο πια ντυμένοι, όμως στο τέλος ντρέπεσαι να τα ενδύεσαι και παύεις να τα υποστηρίζεις καταχωνιάζοντάς τα στο πιο σκοτεινό σημείο της ντουλάπας της ψυχής σου. 
 
Στο δέρμα μας, που αναπνέει κάθε πόντο γήινης υφής και ανθρώπινης ύφανσης, του πρέπει μεταξένιο άγγιγμα, βελούδινη αίσθηση και ξεχωριστή εφαρμογή. Αυτή και μόνο η αληθινή διαπίστωση, θα ξορκίσει κάθε λαθεμένη πρότερη εντύπωση της περασμένης γοητείας. 
 
Ζωή Παπατζίκου
 
* Εικόνα εξωφύλλου:  Πίνακας Vladimir Kush

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *