Δυο θάλασσες

Σ. Η θάλασσα, λοιπόν, η δική μου, είναι τετραγωνισμένη. Έχει γωνίες και όχι καμπύλες. Έχει σχήμα ρόμβου και όχι μπαλονιού. Είναι τεθλασμένες γραμμές στον ορίζοντα. Έχει χρώμα λευκό και όχι βαθύ κυανό. Ούτε πρασινωπό.
Η θάλασσά μου δεν έχει ναυάγια. Δεν κρύβει θησαυρούς, ούτε πήλινα αγγεία. Είναι μια ζωγραφιά στο λευκό καμβά που κρατάς. Είναι ένα μικρό στίγμα, πάνω στο χάρτη της ζωής. Η δική μου θάλασσα δεν είναι αλμυρή. Δεν είναι η θάλασσα του νόστου (νόστιμη). Έχει όμως μια γοητεία. Είναι διάφανη.
Ε. Η θάλασσα, λοιπόν, η δική μου, είναι ολοστρόγγυλη. Σχηματίζει φαύλους κύκλους και δίνες. Έχει το σχήμα της πανσελήνου και όχι γραμμές οριζόντων. Είναι υδρόγειος χωρίς αρχή και τέλος. Έχει χρώμα κατακόκκινο και όχι μπλε. Ούτε σμαραγδί.
Η θάλασσά μου κρύβει ναυάγια. Σεντούκια με κρυμμένα μυστικά που χάθηκαν μέσα από τα χέρια πειρατών. Χαμένες μάχες και σκισμένα πανιά από αρχαία πλοία. Είναι μια μαύρη τρύπα, δυσνόητη στον πίνακα που με απορία κοιτάς. Είναι ένα σημάδι μελανό στις ακτογραμμές του κόσμου. Η δική μου θάλασσα είναι παραπάνω αλμυρή από τις συνηθισμένες. Έχει όμως μία γοητεία. Είναι σκοτεινή.
 Στυλιανός Καστρόπουλος, Εύα Κοτσίκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *