Η δική σου ψυχική ηρεμία

Εθισμένοι μέσα σε ένα μαγικό σύστημα που μας κλείνει τα μάτια και που κυριαρχούν τα πρέπει ανάμεσά μας, αφήνουμε πίσω όλα τα θέλω που με πολύ κόπο και αγωνία ζωής χτίσαμε πετραδάκι – πετραδάκι για να βαδίσουμε όπως επιβάλλεται.

Τίποτα δεν είναι όμως όπως φαίνεται και όταν άλλα θες να πεις και άλλα θες να κάνεις από αυτά που πραγματικά ονειρεύεσαι, τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να τολμάς και να έχεις εναλλακτικές λύσεις στο τσεπάκι για να ελίσσεσαι όταν απειλείται η ηρεμία σου. Μην επιτρέπεις να σε χειραγωγούν οι άλλοι. Η ζωή είναι προνόμιο που σου χαρίστηκε για να τη ζήσεις όπως σου κάνει κέφι. Είναι δικαίωμα σου να πολεμήσεις και να την περπατήσεις όπως εσύ θέλεις.

Όσα και να είναι τα εμπόδια, αυτό που προέχει μην ξεχνάς είναι η δική σου ψυχική ηρεμία. Ό,τι βολεύει τους άλλους, ξεβολεύει εσένα. Ό,τι αφαιρούνε από εσένα προστίθεται σε εκείνους. Ό,τι χαροποιεί εκείνους στενοχωρεί εσένα.

Για ζύγισε πριν από κάθε βήμα σου τις ανάγκες σου και βάλ’ τες πάνω – πάνω στη λίστα. Μόνο τότε η λέξη “αυτοεκτίμηση” θα προστεθεί στο λεξιλόγιο σου. Και ίσως τότε αρχίσουν να σε υπολογίζουν και οι άλλοι ξανά.

Ιωάννα Δαμηλάτη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *