8 Ιουλίου 2021
Share

Σιωπή και παύση

Κάνε μια παύση στην ζωή σου. Σταμάτα λιγάκι να τρέχεις, σταμάτα να κινείσαι, ρίξε τους εσωτερικούς σου ρυθμούς. Δεν είναι όλα κίνηση στη ζωή. Κάποιες στιγμές επιβάλλεται να κλείσουμε τις εσωτερικές μας μηχανές και να κινηθούμε παράλληλα με την ανάγκη μας για να την κατανοήσουμε καλύτερα.
 
Δεν είναι η ζωή συνεχής κίνηση, χρειάζεται και η παύση. Έρχονται στιγμές που πρέπει να εναρμονιστούμε με τη φύση μας, να την ακούσουμε όταν μας μιλάει και να υπακούσουμε στους δικούς της νόμους. Πρέπει να αντιληφθούμε τη συνειδητή ξεκούραση που έχουμε ανάγκη και όχι την αναγκαία. Η σπουδαιότερη μηχανή κάποιες στιγμές πρέπει να ξεκουράζεται, να ρίχνει τους ρυθμούς, να ηρεμεί.
 
Έρχονται στιγμές που η σιωπή και η παύση είναι οι καλύτερες τροφές για την ψυχή μας. Συνδυαστικά όλα αυτά τα συστατικά μας βοηθούν να δούμε τον κόσμο με άλλο μάτι. Να παρατηρήσουμε τριγύρω μας τι συμβαίνει πραγματικά και όχι να κουκουλώνουμε φοβίες και προβλήματα. Να αντικρύσουμε εκείνες τις φοβίες μας και αντί να παλέψουμε να φιλιώσουμε μαζί τους και σιγά σιγά να τα πετάξουμε από πάνω μας. Να σταματήσουμε να απελπιζόμαστε με το παραμικρό και να δώσουμε χώρο στο χιούμορ να μπει στη ζωή μας.
 
Να επιβάλλουμε στον εαυτό μας να δει τον κόσμο κατάματα, να δούμε καθαρά τη στιγμή, την ώρα, τη μέρα. Να τα δούμε όλα ξεκάθαρα και αληθινά από την αρχή και να πετάξουμε ψεύτικα περιτυλίγματα και χρυσόσκονες. Να διαχωρίσουμε το δίκαιο από το άδικο. Να υπερασπιζόμαστε κάθε αδύναμο που μας έχει ανάγκη. Να σταματήσουμε να πλάθουμε μύθους στο μυαλό μας και να δούμε τα γεγονότα κατάματα.
 
Δε χρειάζεται να ταραζόμαστε με αυτές τις ριζικές αλλαγές. Απλά εσωτερική ξεκούραση χρειάζεται και ψυχραιμία. Μια μεγάλη και ήρεμη κουβέντα με τον εαυτό μας, να βρούμε τα πατήματά μας. Χρειάζεται μοναχικότητα να κερδίσουμε αυτή την μάχη. Χρειάζεται μια αποξένωση συναισθημάτων από τους γύρω μας. Ένας δρόμος διαφυγής από όλα αυτά τα ξένα που κάποιοι θέλουν να μας φορτώσουν για να απαλλαχτούν εκείνοι από την εσωτερική τους αναστάτωση.
 
Για αυτό επιμένω, μια παύση από όλους και από όλα. Να εξοριστούμε από επιλογή για να βρούμε την εσωτερική μας γαλήνη. Να νιώσουμε ασφαλείς με τον εαυτό μας μόνο.
Μαρύσα Παππά

About Μαρύσα Παππά

Γεννήθηκα στην Αθήνα με καταγωγή από τον νησί των Ιπποτών. Γράφω βιωματικά και παίρνοντας καθημερινές εικόνες από το περιβάλλον μου. Όλο αυτό το χρωστάω σε έναν άντρα μου με εμπνέει για όλα αυτά που κάνω. Στον άντρα της ζωής μου. Έχουμε κοινά όνειρα με στόχο να πραγματοποιηθούν. Διότι το «εμείς» και το «μαζί» είναι από τις πιο ισχυρές λέξεις που υπάρχουν. «Εμείς μαζί» λοιπόν μπορούμε τα πάντα, αρκεί να το θέλουμε. Καλά μας ταξίδια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει