Ποιος τη ζωή μου κυνηγά;

Ποιος τη ζωή μου κυνηγά;

Να είσαι υπεράνω, παιδί μου, μην πέφτεις στο επίπεδό τους. Να είσαι ανώτερος άνθρωπος και να μην τους δείχνεις τις αδυναμίες σου. Συμβουλές ζωής, ή επιβίωσης; Πρέπει να είμαι, ή να δείχνω δυνατός; Κι αν δεν μπορώ να το υποστηρίξω; Κι αν είμαι ένα απλό γρανάζι που θέλει απλά να γυρίζει μαζί με τα υπόλοιπα; Γιατί πρέπει να πολεμάω με τα θηρία για να έχω τα αυτονόητα; Γιατί να ζω σε τόσο ανταγωνισμό;

Δε νομίζω πως μπορώ να απαντήσω σε όλα αυτά. Αισθάνομαι ότι δεν έχω τη θέληση να διεκδικήσω αυτή τη ζωή που δεν ταιριάζει σε μένα. Κανένας δεν μπορεί να με πείσει ότι χρειάζομαι όλα αυτά που μου πουλάνε. Δε θα γίνω πιο ευτυχισμένος αν καταναλώσω περισσότερα υλικά τα οποία θα τα πληρώσω ακριβά με το χρόνο και την ενέργειά μου. Δεν μπορεί να με πείσει κάποιος ότι θα είμαι χαρούμενος αν δεν έχω ωράριο στη δουλειά μου, ή αν θα πληρώνομαι έναντι του μισθού μου επειδή ο εργοδότης μου μπορεί και το κάνει. Δεν μπορώ να βρω γαλήνη σε ριάλιτι και τηλεπαιχνίδια μόνο και μόνο για να έχω 10 λεπτά δημοσιότητας.

Να αποδείξω τι και σε ποιόν; Ψευδαίσθηση εν μέσω χορογραφιών (τι καλή διάθεση που έχω!!!) ότι κάνω τη διαφορά; Ότι θα βγω την επόμενη μέρα και θα είμαι το αντικείμενο λατρείας και θαυμασμού. Φρούδες οι ελπίδες. Το χρυσόψαρο ξαναχτύπησε. Δεν υπάρχει μνήμη. Μόνο εναλλαγή εικόνων. Το μυαλό αντί να αποθηκεύει, έχει γίνει μηχανή προβολής ονείρων κάποιου άλλου.

Ποιος είναι αυτός που στοιχειώνει τη ζωή μου; Ποιος με κυνηγά για να επιτύχω το όνειρό του; Ποιος θα αναπληρώσει το χαμένο χρόνο με το παιδί μου που περίτεχνα το μπολιάζω με τα όνειρα των άλλων χωρίς να ξέρω ή να ασχοληθώ να μάθω τις δυνατότητές του;

Δε θέλω να είμαι ανώτερος άνθρωπος, ούτε δημοφιλής, ούτε κάποιος που θα πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο για να επιτύχει τους σκοπούς του. Γεννήθηκα άνθρωπος και θέλω να ζήσω με ανθρωπιά.

Συγγραφέας: Δημητριάδης Κυριάκος
Εικόνα: Χρήστος Αναστασόπουλος

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *