Αυτή τη φορά μην περιμένεις!

Κοίτα πώς εξαφανίζεται όταν τσακώνεστε και πώς έφτασες να κάνεις εσύ τώρα τις ίδιες κινήσεις! Και να τα μηνύματα. Και να τα στησίματα. Με μια διαφορά: εκείνος δε γυρίζει. Ούτε ευκαιρία θα σου δώσει. Εσύ θα φταις και θα σου δώσει να το καταλάβεις πολύ καλά. Με επιχειρήματα που επιμελώς ύπουλα μάζευε τόσο καιρό.
 
Ξέρεις, υπάρχουν κάποιοι άντρες που θα κάνουν τα πάντα. Όχι για σένα όμως, για εκείνους. Για έναν άρρωστο εγωισμό. Σε βλέπουν σαν τρόπαιο. Σαν μια ακόμα επιβράβευση. Θα κάνουν πολλές υποχωρήσεις. Θα ζητήσουν ακόμα και συγνώμη. Παραξενεύτηκες, ε; Κι όμως. Δεν τους ενδιαφέρει να τσαλακωθούν μπροστά σου. Αφού έχουν σχέδιο. Μετρούν την κάθε αντίδραση σου και καταγράφουν συναισθήματα. Κρατάνε οτιδήποτε μπορεί να τους φανεί χρήσιμο στην πορεία.
 
Το άσχημο είναι που μοιάζουν με αυτή την εικόνα που εσύ ποθούσες και ευχόσουν να έρθει στο διάβα σου. Ένας άντρας ειλικρινής, σεβάσμιος, ευαίσθητος. Ένας άντρας που επιτέλους θα δει τι έχεις στην ψυχή σου. Που θα σε αγαπήσει. Και επιτέλους θα ανοιχτείς. Θα αφεθείς. Άλλωστε αυτά δε θέλει μια γυναίκα; Ε,και αυτοί αυτό θέλουν. Να σε φέρουν στα μέτρα τους και μετά ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση. Θα δεις το νόμισμα από την άλλη πλευρά και δε θα σου αρέσει καθόλου. Ποια συγνώμη, ποιος σεβασμός και πάνω από όλα ποια παραδοχή ότι σου φέρεται σαν σκουπίδι;
 
Το δύσκολο για σένα; Ότι θα πάρει καιρό να το καταλάβεις. Το πιο δύσκολο;; Ότι θα πιστέψεις πως φταις εσύ. Μην πέσεις στην παγίδα. Αυτό θέλουν. Μάζεψε δυνάμεις, τα πράγματα σου κι αυτή την αξιοπρέπεια που έχει γίνει κομμάτια και φύγε. Αυτή τη φορά κορίτσι μου μην περιμένεις ούτε να σε σταματήσει, ούτε να σε παρακαλέσει. Έχεις ήδη σβηστεί από παντού. Έχει ήδη προχωρήσει στην επόμενη κατάκτηση της μιας ακόμα.
 
Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *