Γράμματα στη Θεά Αθηνά – Τ

Πρώτα να ζεις καλά με την μοναξιά σου.

Τι κι αν τελικά νιώθεις άδειος, ανίκανος να αισθανθείς και να ερμηνεύσεις τα σήματα της καρδιάς σου; Τότε πάλεψε να μάθεις τι ζητάς σ’αυτή τη ζωή. Ο σκοπός του ανθρώπου είναι αυτός, να βρει το σκοπό του, το λόγο για τον οποίο γεννήθηκε και να δουλέψει πάνω σ΄αυτόν. Όλα τα άλλα είναι χαμένος χρόνος και ανούσια ζητήματα που απλά αποπλανούν τη σκέψη και την ύπαρξη.

Ψάξε βαθιά μέσα σου και ξεκίνησε στην αναζήτηση της ευτυχίας μόνος. Κανένα έτερον ήμισυ δε θα σε βοηθήσει να καταφέρεις αυτό. Πρέπει πρώτα να ζεις καλά με τη μοναξιά σου, κατόπιν θα την ενώσεις με τη μοναξιά κάποιου άλλου και μαζί θα είστε ευτυχισμένοι. Μα, τι σου λέω τώρα; Αυτά είναι γνωστά, αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι το πόσο σημαντικό είναι να βρεις τα όριά σου προτού βρεις τις επιθυμίες σου. Τα όριά σου θα καθορίσουν τις επιθυμίες σου, μα το αντίστροφο δύσκολα και πολύ σπάνια.

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις πόσο μακριά είσαι διατεθειμένος να φτάσεις, πριν καν ξεκινήσεις για να πας.
– Αυτό, Δημήτρη, σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζεις τις δυνατότητές σου και μετά τις προθέσεις σου.
– Και αργότερα με σεβασμό να ζητήσεις απ’τη ζωή να σου βρει αυτό που χρειάζεσαι! Και η ζωή πάντα βρίσκει και φέρνει αυτό που χρειαζόμαστε, αρκεί να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας και να αγαπάμε τις επιλογές μας, αφού αυτές μας έφεραν και θα μας πάνε σε ότι έχουμε σ’αυτή τη ζωή.

Γιάννης Δημήτρης Μποζαμπαλίδης

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *