19 Δεκεμβρίου 2021
Share

Μια λέξη, χίλιες αλήθειες!

Και ναι λοιπόν. Αυτή τη φορά για να ξέρεις, με απογοήτευσες οριστικά! Για αυτό απομακρύνθηκα από σένα. Και ευτυχώς γιατί σώθηκα. Απελευθερώθηκα. Άκουσα το ένστικτό μου που ξέρει πολύ καλά να με συμβουλεύει και επαληθεύτηκαν όλα. Η διαίσθηση, αυτή τα ξεδίπλωσε όλα. Δε χρειάστηκε να πεις πολλά. 
Κατάλαβα τα πάντα μέσα από μερικές λέξεις που αράδιασες. Και αυτές οι λέξεις σου ήταν ικανές να τα ξεδιαλύνουν όλα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Λέξεις τρεμάμενες μα γεμάτες τόσο ξεκάθαρα συμπεράσματα.
 
Κράτα τη μυστικοπάθειά σου όπως ξέρεις εσύ, καλά φυλαγμένη σε συρτάρια αλλοφροσύνης και παράκρουσης. Μείνε με τους φόβους σου. Μέσα από αυτούς τρέφεσαι άλλωστε. Μείνε στο ψέμα σου. Μέσα σε αυτό μεγαλώνεις. Μείνε στο σκοτάδι σου. Μέσα από αυτό αναπνέεις.Τι κρίμα!
 
Υποταγμένα-χειραγωγημένα συναισθήματα είσαι καημένο μου πλάσμα, που κάποιοι τα χρησιμοποίησαν καλά για να σε πλανέψουν. Για να απαγάγουν την ψυχή σου και να την κάνουν εκείνοι ό,τι θέλουν. Κι εσύ μια λυπημένη επανάσταση που καίγεται για κάποιους υποτιθέμενους σωτήρες που ξέρουν καλά να χειρίζονται τον πόνο και τη θλίψη σου. 
 
Κι αν κάτι συνειδητοποίησα με απόλυτη καθαρότητα, είναι πως τελικά τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί από τον ήλιο. Έρχεται πάντα εκείνη η στιγμή που αποκρυπτογραφούνται όλα!
 
Ακόμα και το άρωμά σου μαρτυρούσε τα πάντα από την αρχή κι εγώ δεν μπορούσα να το δω τόσο καιρό!
Μια λέξη, χίλιες αλήθειες! 
 
Μια απάτη ήσουν τελικά σε όλες τις αποχρώσεις της μωβεΐνης.
 
Maria Voulgari 
 

About Μαρία Βούλγαρη

















Μπορεί επίσης να σας αρέσει