Βγάλε τους τοξικούς από τη ζωή σου… χτες!

Μην επιτρέπετε σε κανέναν να λερώνει την αξιοπρέπειά σας. Στο σπίτι και στη ζωή σας να επιλέγετε με αυστηρά κριτήρια ποιους θα βάζετε μέσα. Να μην αφήνετε κανένα περιθώριο να σας “καβαλήσουν”. Να μη δέχεστε να σας κάνουν άνω κάτω τα προσωπικά σας. Να μην επιτρέπετε να σας προσβάλλουν, να σας μειώνουν και να μη σας υπολογίζουν.
 
Μόλις καταλάβετε πως έχετε να κάνετε με χειριστικούς ανθρώπους, απομακρυνθείτε. Βάλτε όριά σε όλες σας τις σχέσεις. Οι άνθρωποι που τους αρέσει να ανακατεύονται σε ξένα σπίτια είναι άκρως επικίνδυνοι. Τα πολλά κολλητιλίκια και τα “πάρε δώσε” με λάθος άτομα στο μόνο δρόμο που οδηγούν είναι το αδιέξοδο. Κόψτε τα σχοινιά άμεσα. Τα σχοινιά που πνίγουν την ελευθερία του λόγου σας. Την ελευθερία των κινήσεών σας. Την ελευθερία να επιλέγετε ποιους άλλους θέλετε να έχετε κοντά σας.
 
Μη δώσετε το δικαίωμα να σας επιβάλλουν τα δικά τους θέλω. Προσπαθήστε να κρατάτε ισορροπίες για να χτίσετε υγιείς σχέσεις με γερές ρίζες. Όταν κάποιος σας αγαπάει θέλει να σας βλέπει να χαμογελάτε. Αν κάποιος έμμεσα θέλει να χαμογελάτε μόνο σε εκείνον, λυπάμαι, διαλέξατε λάθος άτομο για συντροφιά. Είτε ερωτική, είτε φιλική, είτε συγγενική συντροφιά. Μάθετε στον εαυτό σας να μη δέχεται καμία μορφή πίεσης.
Όταν οι άλλοι δε σέβονται τα “δε θέλω” σας, τα “δε μου αρέσει” σας, τα “δε συμφωνώ” σας, όπως μου είπε ένας γνωστός μου: “κόψτε λάσπη”. Κοινώς, φύγετε μακριά!
 
Εύη Π. Γουργιώτη

About Εύη Π. Ευδοξία Γουργιώτη

Γεννημένη μια μέρα του Οκτώβρη στον παγωμένο Καναδά. Ίσως γι' αυτό έχω τη «μέντα» να λατρεύω τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Μεγάλες μου αδυναμίες η βροχή και η θάλασσα. Αγαπώ τη γραφή και τα κείμενα μου δημιουργούνται από οτιδήποτε τραβάει την προσοχή μου ή από βιώματα ανθρώπων που συναντώ. Σίγουρα όμως υπάρχουν και κείμενα βγαλμένα από τη φαντασία μου. Ακούω πως η αληθινή αγάπη δεν υπάρχει, μα δε συμφωνώ. Για αυτό και γράφω συχνά για αυτή. Δηλώνω αθεράπευτα ερωτευμένη ακόμη και με το οξυγόνο που αναπνέω. Η ζωή είναι από μόνη της μια ευλογία. Και προσπαθώ να ζω όμορφα το κάθε της λεπτό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει