Στα ίχνη της απελευθέρωσης

Από καιρό τώρα άλλαξα νοοτροπίες και συνήθειες, διαφοροποιήθηκα εσωτερικά. Έβαλα ένα σακίδιο στην πλάτη με τα απαραίτητα, άνοιξα την πόρτα, την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια για να μη με πάρει χαμπάρι κανένας και με καθυστερήσει με φλυαρίες και υποδείξεις. Έπρεπε προ πολλού να είχα περάσει στην όχθη του ποταμού των επιθυμιών μου και της απελευθέρωσής μου. Στην όχθη που κανείς και τίποτα δεν είναι ικανά να χαμηλώσουν τις δικές μου προσδοκίες.

Ξέρεις, σε αυτή την διαδρομή τίποτα δεν ήταν εύκολο και δεδομένο. Δυσκολεύτηκα σε όλα και ανά πάσα στιγμή όλα μπορούσαν να ανατραπούν αλλά δε με ενδιέφερε πλέον. Εκεί βλέπεις ήταν όλο το  κλειδί της δικής μου ιστορίας. Όλη αυτή η μπερδεμένη διαδρομή που είχα ξεκινήσει να διανύω είχε τη γοητεία μιας αυτοτελούς διαφοράς από τις προκαθορισμένες.

Δεν έμοιαζε με καμιά άλλη προηγούμενη. Είχε μαγευτικό χαρακτήρα. Και άρχισε η καρδιά μου από τα πρώτα κιόλας βήματα να νιώθει πιο ανάλαφρη και απελευθερωμένη. Άφησα πίσω μου αυτές τις ανιαρές υπάρξεις, κάτι δείγματα ανθρώπων που συνεχώς είχαν τα μάτια τους στραμμένα πάνω μου.

Χυδαιολογούσαν και κατέκριναν ακόμα και πράξεις που δεν είχα κάνει. Θεέ μου, πόσο άδειες ζωές έχουν όλοι αυτοί. Αυτές τις ανεξερεύνητες γοητευτικές διαδρομές της ζωής τους πότε θα πάρουν απόφαση να τις σεργιανίσουν; Μάλλον ποτέ! Ένιωθα την ψυχή μου να ξεμακραίνει από όλη αυτή την τοξικότητα που περιβαλλόμουν καιρό τώρα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που ένιωθα τεράστια ευγνωμοσύνη και ικανοποίηση για την επιλογή μου.

Βούτηξα λοιπόν για τα καλά στα βαθιά νερά αυτής της διαδρομής και απολάμβανα το κολύμπι μέσα σε κάτι γιγάντια κύματα. Μόνο που δεν ήταν έτοιμα να με καταπιούν, αλλά να με απαλλάξουν και να με προστατεύσουν διώχνοντάς με μακριά από όλους όσους που έχουν ρυπανθεί από αρνητικά συναισθήματα και μέμφονται τις πράξεις μου.

Λίγο πια με ενδιαφέρει η άποψή τους. Αν όμως θέλουν τους προσκαλώ-προκαλώ να περπατήσουμε παρέα έστω και μισό βήμα από τη δύσβατή μου διαδρομή. Πού ξέρεις, ίσως καταφέρω να τους μυήσω ώστε να ξεκινήσουν και αυτοί όλοι τη δική τους επιθυμητή διαδρομή ώστε να φτάσουν κι εκείνοι στην απελευθερωτική διαδρομή της ζωής τους.

Μέχρι τότε το μόνο που θα τους ζητήσω θα είναι ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια γιατί τα παλιά μου έλιωσαν και ακόμα είμαι στην αρχή. Όσο για το τέλος, αν καταφέρουν και περπατήσουν πλάι μου ίσως αποκτήσουν δικαίωμα κριτικής και μελλοντικά και αυτοκριτικής. Μέχρι τότε σας εύχομαι σταθερή θέληση και επιθυμία για την επίτευξη θετικών σκοπών στη ζωή σας.

Α, και καλές διαδρομές με αποφασιστικούς βηματισμούς.

Μαρύσα Παππά

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *