Με τον καιρό θα μάθεις

Με τον καιρό θα μάθεις να απομακρύνεσαι. Μην νομίζεις δα, ότι είναι και τίποτα δύσκολο. Με τον καιρό θα μάθεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βλέπουν τη ζωή σου να δηλητηριάζεται. Ίσως πιστεύουν ότι ο πόλεμος που σου ανοίγουν κάνει τη ζωή τους καλύτερη. Θα νιώσεις το φθόνο τους και την κακία τους. Συνάμα θα μάθεις να ξεχωρίζεις τους ανθρώπους από τα σινιάλα τους. Θα μάθεις να προστατεύεσαι από τα μαχαίρια τους, κάθε φορά που στη ζωή σου θα κάνεις ένα βήμα μπροστά.

Με τον καιρό θα μάθεις πως οι περισσότεροι δήθεν χαίρονται με τη χαρά σου, και μόλις γυρνούν την πλάτη, σχεδιάζουν κρυφά μέσα τους τρόπους για να υποφέρεις.  Ίσως κατά βάθος το εύχονται κιόλας. Θα μεγαλώσεις, θα έρθει η σοφία στη ζωή σου, θα μάθεις να διακρίνεις τους ανθρώπους από μακριά και να κρατάς αποστάσεις.

Με τον καιρό θα μάθεις πως το δάκρυ σου κάθε φορά θα μετατρέπεται σε δύναμη και θα είναι ένας σιωπηλός όρκος προς τον εαυτό σου πως δεν θα ξαναδιαβείς σε παρόμοια μονοπάτια γιατί θα έχεις πλέον μάθει. Θα μάθεις να απομακρύνεσαι ευγενικά από όλους αυτούς που βλάπτουν σοβαρά τη ζωή σου, την ψυχή σου και στόχο έχουν να δηλητηριάσουν την ψυχή σου.

Με τον καιρό θα σταματήσεις να είσαι εύθραυστος και θα ντύσεις τα συναισθήματά σου με σκληρότητα για να αντεπεξέλθεις στη «μόδα της κοινωνίας». Θα πετάξεις από πάνω σου όλους όσους επιθυμούν να σε καθηλώσουν στη μιζέρια τους, και θα μείνεις δίπλα σε αυτούς που παλεύουν στο πλάι σου για να εξελιχθείς και να προοδεύσεις.

Με τον καιρό θα καταφέρεις να ακρωτηριάζεις τα «θέλω» τους και θα σταματήσουν βίαια και απότομα να γδέρνουν το κορμί σου με τα θανατηφόρα βλέμματά τους.

Με τον καιρό θα μάθεις να τους αιφνιδιάζεις. Και θα θελήσεις να φύγεις μακριά τους, θα κάνεις τον απολογισμό σου και θα αποφασίσεις ότι όλοι αυτοί οι τοξικοί άνθρωποι πρέπει να φύγουν εχθές από την ζωή σου.

Με τον καιρό θα μεγαλώσεις και θα προχωρήσεις μπροστά χωρίς να έχεις ανάγκη όλους αυτούς που μπαίνουν εμπόδιο στο δρόμο σου.

Με τον καιρό θα μάθεις πως η αξία της μοναχικής ζωής με όποιο τίμημα είναι ανεκτίμητη.

Με τον καιρό θα μάθεις να επιλέγεις τις μάχες σου και να αποφασίζεις ποιες αξίζει να δώσεις και ποιες όχι.

Με τον καιρό θα μάθεις να βγάζεις την πανοπλία σου, να την αφήνεις στην άκρη και να ξεκουράζεις το μέσα σου. Από όλους όσους προσπαθούν να σε μεταλλάξουν.

Μαρύσα Παππά

About Μαρύσα Παππά

Γεννήθηκα στην Αθήνα με καταγωγή από τον νησί των Ιπποτών. Γράφω βιωματικά και παίρνοντας καθημερινές εικόνες από το περιβάλλον μου. Όλο αυτό το χρωστάω σε έναν άντρα μου με εμπνέει για όλα αυτά που κάνω. Στον άντρα της ζωής μου. Έχουμε κοινά όνειρα με στόχο να πραγματοποιηθούν. Διότι το «εμείς» και το «μαζί» είναι από τις πιο ισχυρές λέξεις που υπάρχουν. «Εμείς μαζί» λοιπόν μπορούμε τα πάντα, αρκεί να το θέλουμε. Καλά μας ταξίδια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει