Εγώ είμαι εδώ

«ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ».
Τρεις λέξεις, μια φράση, όλη η ουσία της αγάπης σε μερικά γράμματα.
 
 «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ». Λόγια που αν συνοδεύονται από πράξεις, πράξεις μικρές ή μεγάλες, πράξεις νοιαξίματος και φροντίδας μπορούν να σε ηρεμήσουν όπως ηρεμεί ένα μωρό η αγκαλιά της μάνας του.
 
«Εγώ είμαι εδώ». Να σε στηρίζω στα δύσκολα, να σε παρηγορώ τις ώρες που νιώθεις απαρηγόρητος, να σε ρωτάω πώς ήταν η μέρα σου, να σε βοηθώ, να σε νοιάζομαι, να σου φέρω ένα μικρό δωράκι, ένα λουλουδάκι, ένα γλυκό.
 
«Εγώ είμαι εδώ». Να συζητήσουμε το πρόβλημά σου που είναι και δικό μου αφού είναι δικό σου, να βρούμε μαζί λύσεις, να σε ακούσω όση ώρα χρειάζεσαι ένα ζευγάρι αυτιά, να σιωπήσω μαζί σου, να κοιτάξουμε το άπειρο παρέα όταν χάνεται το μυαλό σου ανάμεσα σε στοίβες από σκέψεις ανάκατες καθώς προσπαθεί να βρει την έξοδο κινδύνου του.
 
«Εγώ είμαι εδώ». Να σε αγκαλιάσω, να ψάξουμε μαζί να βρούμε την άκρη του σκοινιού και να ξεμπερδέψουμε μαζί τον Μίτο της Αριάδνης.
 
«Εγώ είμαι εδώ». Για να μη σου δώσω συμβουλές. Απλά να σε βοηθήσω να βρεις τον χαμένο σου εαυτό, εκείνον τον ταλαιπωρημένο, τον πληγωμένο, τον φοβισμένο εαυτό σου.
 
«Εγώ είμαι εδώ». Για να σε αποδεχτώ όπως ακριβώς είσαι, γι’ αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο που είσαι με όλα τα σημάδια, τις πληγές και τα σκοτάδια του. Είμαι εδώ για να τα χωρέσω όλα αυτά μέσα στην αγκαλιά μου, ανάμεσα στα φύλλα της καρδιάς μου και κάτω από το δέρμα μου.
 
«Εγώ είμαι εδώ». Είμαι εδώ. Στην αφετηρία και το τέρμα μου, στον προορισμό μου, στο «σπίτι μου».
 
«Εγώ είμαι εδώ». Γιατί δεν μπορώ και δε θέλω να είμαι οπουδήποτε αλλού. Από επιλογή, πεποίθηση και ανάγκη.
 
Εύα Κοτσίκου     
 
*Για όλους αυτούς που έμειναν εδώ. Που δε λιποτάκτησαν.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *