15 Οκτωβρίου 2022
Share

Εγώ είμαι εδώ

«ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ».
Τρεις λέξεις, μια φράση, όλη η ουσία της αγάπης σε μερικά γράμματα.
 
 «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ». Λόγια που αν συνοδεύονται από πράξεις, πράξεις μικρές ή μεγάλες, πράξεις νοιαξίματος και φροντίδας μπορούν να σε ηρεμήσουν όπως ηρεμεί ένα μωρό η αγκαλιά της μάνας του.
 
«Εγώ είμαι εδώ». Να σε στηρίζω στα δύσκολα, να σε παρηγορώ τις ώρες που νιώθεις απαρηγόρητος, να σε ρωτάω πώς ήταν η μέρα σου, να σε βοηθώ, να σε νοιάζομαι, να σου φέρω ένα μικρό δωράκι, ένα λουλουδάκι, ένα γλυκό.
 
«Εγώ είμαι εδώ». Να συζητήσουμε το πρόβλημά σου που είναι και δικό μου αφού είναι δικό σου, να βρούμε μαζί λύσεις, να σε ακούσω όση ώρα χρειάζεσαι ένα ζευγάρι αυτιά, να σιωπήσω μαζί σου, να κοιτάξουμε το άπειρο παρέα όταν χάνεται το μυαλό σου ανάμεσα σε στοίβες από σκέψεις ανάκατες καθώς προσπαθεί να βρει την έξοδο κινδύνου του.
 
«Εγώ είμαι εδώ». Να σε αγκαλιάσω, να ψάξουμε μαζί να βρούμε την άκρη του σκοινιού και να ξεμπερδέψουμε μαζί τον Μίτο της Αριάδνης.
 
«Εγώ είμαι εδώ». Για να μη σου δώσω συμβουλές. Απλά να σε βοηθήσω να βρεις τον χαμένο σου εαυτό, εκείνον τον ταλαιπωρημένο, τον πληγωμένο, τον φοβισμένο εαυτό σου.
 
«Εγώ είμαι εδώ». Για να σε αποδεχτώ όπως ακριβώς είσαι, γι’ αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο που είσαι με όλα τα σημάδια, τις πληγές και τα σκοτάδια του. Είμαι εδώ για να τα χωρέσω όλα αυτά μέσα στην αγκαλιά μου, ανάμεσα στα φύλλα της καρδιάς μου και κάτω από το δέρμα μου.
 
«Εγώ είμαι εδώ». Είμαι εδώ. Στην αφετηρία και το τέρμα μου, στον προορισμό μου, στο «σπίτι μου».
 
«Εγώ είμαι εδώ». Γιατί δεν μπορώ και δε θέλω να είμαι οπουδήποτε αλλού. Από επιλογή, πεποίθηση και ανάγκη.
 
Εύα Κοτσίκου     
 
*Για όλους αυτούς που έμειναν εδώ. Που δε λιποτάκτησαν.

About Εύα Κοτσίκου

Είμαι η Εύα και ζω στον δικό μου ονειρόκοσμο ο οποίος αποτελείται από χαρτιά, μολύβια και λέξεις. Μεγαλωμένη στην πιο μποέμ συνοικία της Αθήνας, τα Πετράλωνα, δεν θα μπορούσα παρά να είμαι λάτρης του Κέντρου. Αγαπώ να βολτάρω στα Αθηναϊκά στενά, τους καλλιτέχνες και την ποίηση του δρόμου, την ποίηση γενικότερα, τη σοκολάτα και τα χαμόγελα στα χείλη των ανθρώπων.
Δηλώνω αιώνιο παιδί και πιστεύω ότι η ευγένεια, η θετικότητα και η καλοσύνη μπορούν να μαλακώσουν και την πιο σκληρή καρδιά. Γελάω δυνατά και συγκινούμαι εύκολα. Γράφω παντού, όπου βρω, ακόμα και σε χαρτάκια για τσιγάρα και ας μην καπνίζω. Μπορώ να εμπνευστώ ακόμα και από έναν κόκκο άμμου. Λατρεύω τα τραγούδια και τα ταξίδια, ειδικά αυτά που κάνω πάνω σε χάρτινα καράβια... Είμαι η Εύα και στόχος μου είναι να σας πάρω μαζί μου στα ταξίδια αυτά...

Μπορεί επίσης να σας αρέσει