23 Οκτωβρίου 2022
Share

Επαναστάτρια της νύχτας

Κάποια μέρα με τη σιγουριά που μου προσφέρει η τρέλα και η εμπειρία της ηλικίας μου, και έχοντας σχεδιάσει μέσα στο μυαλό μου μια διαφορετική επανάσταση από τις συνηθισμένες, θα υψώσω τη γροθιά μου ενάντια σε όλους αυτούς που καιρό τώρα προσπαθούν να λεηλατήσουν τον πολύτιμο χρόνο της ζωής μου και να μου κλέψουν τις στιγμές μου.

Νύχτα θα αρχίσουν όλα, γιατί οι επαναστάσεις νύχτα ξεκινούν. Θα τους χαλάσω εκείνον τον εύπλαστο παράδεισό τους, θα γκρεμίσω μονομιάς τις αυταπάτες τους.

Με οργή θα επιτάξω τα δικά μου θέλω και θα επέλθει η εσωτερική μου αλλαγή. Θα καταστρέψω με μανία όλα όσα προσπαθούν να μου επιβάλουν.

Εκείνη τη νύχτα, την αξημέρωτη, θα χαθεί πλέον ο έλεγχος και οι πράξεις που θα ακολουθήσουν θα είναι χείμαρρος ορμητικός που θα παρασύρει και θα καταστρέψει όλα όσα πλέον θα τους έχουν απομείνει.

Θα βιώσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι, διαφορετικές πραγματικότητες από άλλες οπτικές γωνίες.

Και πλέον ως επαναστάτρια της νύχτας οι τύψεις και οι ενοχές δε θα έχουν καμία θέση πουθενά.

Το βλέμμα μου θα το καρφώσω πάνω τους μαζί με τα βέλη μου και την αμέριστη κατανόησή μου ότι μόλις τους επέστρεψα τις πληγές που μου δημιούργησαν.

Και έτσι όπως η μία νύχτα θα διαδέχεται την άλλη, οι διαθέσεις μου και οι σκοποί μου θα εναλλάσσονται και θα με κοιτούν με τρόμο άπαντες οι θύτες μου, γιατί θα έχουν διαψευσθεί τα σενάρια και η επιθυμία τους περί ολικής μου καταστροφής.

Και όσο αυτοί νόμιζαν ότι μου έχουν διαλύσει τα πόδια και δε θα κατάφερνα να σηκωθώ ποτέ, στην ουσία μου μάθαιναν να σέρνομαι στα βρώμικα νερά τους αλλά και να καταφέρω να βγω αγνή και καθαρή από την μπόχα τους.

Και έτσι περήφανη και γεμάτη ουλές, αφού κατάφερα να επιβιώσω, θα τους βυθίσω στα δικά μου τα σκοτάδια, που είμαι σίγουρη ότι δε θα τα αντέξουν γιατί είναι γεμάτα με αντιθέσεις και γνησιότητα.

Και μια τέτοια νύχτα θα την ξεκινήσω την επανάστασή μου και θα καταλάβουν πως ο ναρκισσισμός τους θα συγκρουστεί αναπόφευκτα με την ανύπαρκτη αυτοπεποίθησή τους.

Και μέσα μου θα εύχομαι να καταφέρουν να δουν και να εκτιμήσουν τη διαδρομή από τον έξω τους κόσμο προς τον εσωτερικό τους, για να αντικρύσουν την πραγματικότητα που κρύβουν.

Ίσως καταφέρουν να αντέξουν εκείνο το γκρίζο μέσα τους που βρωμάει σαπίλα και βόλεμα.

Αν και ο βολεμένος, φίλε μου, ποτέ δεν έγινε επαναστάτης παρά μόνο εγκλωβίστηκε στα τείχη του βολέματός του.

Μαρύσα Παππά

About Μαρύσα Παππά

Γεννήθηκα στην Αθήνα με καταγωγή από τον νησί των Ιπποτών. Γράφω βιωματικά και παίρνοντας καθημερινές εικόνες από το περιβάλλον μου. Όλο αυτό το χρωστάω σε έναν άντρα μου με εμπνέει για όλα αυτά που κάνω. Στον άντρα της ζωής μου. Έχουμε κοινά όνειρα με στόχο να πραγματοποιηθούν. Διότι το «εμείς» και το «μαζί» είναι από τις πιο ισχυρές λέξεις που υπάρχουν. «Εμείς μαζί» λοιπόν μπορούμε τα πάντα, αρκεί να το θέλουμε. Καλά μας ταξίδια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει