Την αγάπη μη φοβάσαι

Αν την αγάπη τη φοβάσαι, μην μπεις στον κόπο και με πλησιάσεις, θα χάσουμε και οι δυο το χρόνο μας. Δε θα σου ζητήσω ποτέ τίποτα που δεν μπορώ να σ’ το δώσω, μα θα σ’ τα δώσω όλα αυτά μου μπορώ, σ’ το υπόσχομαι.
Αν αντέχεις να με αγαπήσεις θα έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο, οι κομπάρσοι δεν είναι γι’ αυτούς τους ρόλους.
Αν αντέχεις να με αγαπήσεις θα πρέπει μαζί να ανακαλύψουμε τα πλούτη στην ηρεμία των ψυχών μας.
Αν αντέχεις να με αγαπήσεις, θα λατρέψεις όλα αυτά τα περίεργα ξημερώματά μου που θα σε βλέπω δίπλα μου να κοιμάσαι και να κουρνιάζω στην αγκαλιά σου, νιώθοντας γαλήνη, ασφάλεια και ηρεμία.
Αν αντέχεις να με αγαπήσεις θα περπατάμε στη βροχή χωρίς ομπρέλα, για να νιώθουμε μια προς μια τις στάλες της βροχής να μουσκεύουν τα πρόσωπά μας.
Αν αντέχεις να με αγαπήσεις θα πρέπει μαζί να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας, να σκεφτούμε πράγματα, μέρη και καταστάσεις που επιθυμούμε και αγαπάμε βαθιά, να ταξιδέψουμε μαζί παντού.
Αν αντέχεις να με αγαπήσεις θα σε ξεναγήσω σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο, σε μια διαδρομή ετών από τα παιδικά μου χρόνια έως σήμερα, δε θα σου αποκρύψω τίποτα.
Αν αντέχεις να με αγαπήσεις θα σταματήσεις να κοιτάς αφ’ υψηλού, γιατί μπορούμε μαζί να κοιτάζουμε ψηλά και να ονειρευόμαστε.
Αν με αγαπήσεις δε θέλω να με ανταγωνίζεσαι, ο καθένας θα έχει το δικό του μοναδικό ρόλο. Άντρας και γυναίκα θα έχουν ξεκάθαρους ρόλους από την αρχή.
Αν αντέχεις να με αγαπήσεις θα στέκεται ο ένας βράχος δίπλα στον άλλον. Μαζί, με δεμένα τα χέρια μας θα καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας αποστολές δύσκολες.
Αν αντέχεις να με αγαπήσεις, ετοιμάσου να σταθείς απέναντι στην ψυχή μου που θα σ’ την παραδώσω άοπλη και γυμνή. Θα κρύψω τα όπλα για σένα, θα εξαφανίσω τα μαχαίρια που κρατάω και θα βγάλω την ατσάλινη πανοπλία της καρδιάς μου.
Αν αντέχεις να με αγαπήσεις θα σου δοθώ ολάκερη και όχι σιγά-σιγά.
Θα σου αποκαλύψω τα σκοτάδια μου, να δούμε αν θα καταφέρεις να τα αγαπήσεις και αυτά.
Αν αντέχεις να με αγαπήσεις θα παλέψω για σένα, θα δώσω μάχες που ούτε μπορείς να φανταστείς, με σκοπό να βγούμε νικητές.
Αν αντέχεις να με αγαπήσεις, θα εξαφανίσω όλα τα φαρμακερά βλέμματα που στρέφονται κατά πάνω σου και θέλουν να σε τσακίσουν.
Μη φοβάσαι, η αγάπη σου θα μου δίνει δύναμη για τέτοιες μάχες.
Αν αντέχεις να με αγαπήσεις θα σε προσέχω σαν τα μάτια μου, θα σε αγαπάω και θα σε προστατεύω.
Λοιπόν, μετά από όλα αυτά αντέχεις να με αγαπήσεις, ή φοβάσαι μην πνιγείς στο χάος των συναισθημάτων;

Μαρύσα Παππά

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *