18 Ιουλίου 2023
Share

Πρώτα χρυσαλλίδα μετά πεταλούδα

«Δεν υπάρχει τίποτε σε μια κάμπια που να σε προϊδεάζει ότι θα γίνει πεταλούδα». (Richard Buckminster Fuller, Αμερικανός εφευρέτης)

Ο λόγος για σένα που γνώριζες την υλική παρουσία ενώ αγνοούσες τις πολύτιμες δυνάμεις που φώλιαζαν μέσα σου και μυστικιστικά εξελίσσονταν σε απεριόριστες δυνατότητες. Κάποιες στιγμές το ένιωθες και ήταν κάτι που ανέβαινε με ορμή μέσα από τα σπλάχνα σου και χρειαζόταν όλη σου την προσοχή και όλες σου τις αισθήσεις για να το τιθασεύσεις. Δε γνώριζες τι ήταν και ολοένα έσκαβες βαθύτερα στο είναι σου, προσπαθώντας να το ερμηνεύσεις. Η αποκωδικοποίηση των εσωτερικών μηνυμάτων λειτουργεί εθιστικά για αυτούς που δεν αρρωσταίνουν όταν σκέφτονται.

Εάν έχεις βιώσει την αίσθηση του «παγωμένου χρόνου» εκεί που όλα μοιάζουν ίδια και απαράλλακτα, τότε γνωρίζεις τις δυσκολίες. Όλοι μας έχουμε αντιθέσεις και εσωτερικές συγκρούσεις και ερωτήματα που επίμονα ζητούν να απαντηθούν. Ζούμε πολύ συχνά και σε περιόδους με δυσαρμονία, πλήξη και απογοήτευση. Όσο όμως κι εάν νιώθουμε αποδιοργανωμένοι εάν παρατηρήσουμε διεξοδικά τον εαυτό μας μπορούμε να τον μεταβάλουμε. Εάν συνενώσουμε όλα τα στοιχεία της προσωπικότητάς μας θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια αρμονική σύνθεση. Γιατί η σύνθεση είναι η ενοποιητική αρχή που τη βλέπουμε παντού στη φύση αλλά και στην ανθρωπινή ψυχοσύνθεση.

Πόσο όμορφοι γίνονται οι άνθρωποι όταν γυρεύουν την ενότητα ανάμεσα σε σώμα, νου και ψυχή… Όταν μαζεύουν εικόνες, χρώματα, ήχους και μυρωδιές και ανασυνθέτουν τον κόσμο τους. Όταν έχουν επαφή με τον εσωτερικό εαυτό τους και ζουν και την αισθητή πραγματικότητα. Όταν δε βιώνουν τη ζωή σαν μια ανάγκη που πρέπει να γίνει υποφερτή αλλά ούτε και σαν μέσο επιβολής και προβολής στους υπόλοιπους ανθρώπους. Αντίθετα διαχωρίζουν τη θέση τους από τη βαρβαρότητα βιώνοντας τη ζωή με απλούς φυσικούς νόμους. Έτσι, μέσα από τη λεπτή και θαυμαστή ισορροπία συντελείται το θαύμα. Τότε ο χρόνος ρέει ομαλά, εσύ νιώθεις δυνατός, έχεις ξεφύγει από το κουκούλι της φθοράς και μπορείς και πετάς!

Παρασκευή Φωτοπούλου

 

 

 

 

About Παρασκευή Φωτοπούλου

Αγαπώ να διαβάζω και ειδικά Ελληνική Μυθολογία όταν έχω ελεύθερο χρόνο ασχολούμαι με την συγγραφή κειμένων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει