Διαβάζω

Διαβάζω… άρα; ΖΩ!!! του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη

Όλοι με ρωτούν για τη βιβλιοθήκη μου η οποία δεσπόζει στο σαλόνι του σπιτιού μου και φιλοξενεί αμέτρητα βιβλία. – Μα καλά; Έχεις διαβάσει όλα αυτά τα βιβλία; Η απάντηση είναι πως όχι. Δεν έχω διαβάσει όλα αυτά τα βιβλία. Θα έλεγα ψέματα αν ισχυριζόμουν κάτι τέτοιο. Η απάντηση που τους δίνω είναι ότι έχω διαβάσει τα μισά ίσως και λίγα παραπάνω. Των αγαπημένων μου συγγραφέων μάλιστα και δυο φορές. Είναι σαν τις ταινίες στον κινηματογράφο που μια φορά δεν είναι αρκετή.

Πάμε τώρα στα δικά μας. Εγώ, που λέτε, έχω γράψει μέχρι σήμερα δώδεκα βιβλία. Δεν τα λες και πολλά αλλά δεν τα λες και λίγα. Σε σύγκριση με καταξιωμένους συγγραφείς που έχουν γράψει πάνω από τριάντα έχω πολλά χιλιόμετρα να διανύσω ακόμα. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα στο οποίο λύση δεν υπάρχει. Το πρόβλημα των τελευταίων ετών στη χώρα μας είναι ότι οι συγγραφείς έγιναν περισσότεροι από τους αναγνώστες. Το έχω ψάξει καλά το πράγμα.

Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Διαβάζουν λίγοι. Το αναγνωστικό κοινό είναι μικρό. Αλλά υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις. Υπάρχουν συγγραφείς, ανάμεσά τους και εγώ, που διαβάζουν συνεχώς βιβλία. Είτε αυτά είναι καλά είτε όχι. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα τα κρίνει. Από όλα κάτι έχεις να κερδίσεις.

Αγοράζω βιβλία… άρα; ΖΩ! και εγώ έχω να κερδίσω, και ο εκδοτικός οίκος αλλά και ο συγγραφέας που το έγραψε! ΔιαβάΖΩ βιβλία όχι μόνο των φίλων μου αλλά και άλλων συγγραφέων. Κυρίως Ελλήνων.

Μου αρέσει να ταξιδεύω μέσα από τις σελίδες, μου αρέσει να μαθαίνω καινούργιες ιστορίες, μου αρέσει το βιβλίο. Το αγαπώ το βιβλίο. Είναι και αυτό είδος ψυχαγωγίας. Έχει να σου δώσει πολλά.

Η συμβουλή μου; Πήγαινε μέχρι το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου, ρώτα τον βιβλιοπώλη τι σου προτείνει και ξεκίνα να διαβάΖΕΙΣ!

Μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις μέσα από αυτή τη διαδικασία…

Χριστός Ανέστη & Χρόνια Πολλά με υγεία και πολλά βιβλία!!

Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *