25 Φεβρουαρίου 2018
Share

Όταν ζητάς μια πραγματική γυναίκα

Δυστυχώς, στην εποχή που διανύουμε, υπάρχει μία κατηγορία αρσενικών που θεωρούν ότι είναι αρκετό να δηλώνουν άντρες.

Που καθισμένοι αναπαυτικά, πίσω απ’ την οθόνη ενός υπολογιστή, χαζεύουν ανεγκέφαλα γκομενάκια κι αναπολούν γυναίκες μιας άλλης εποχής, παραδείγματα αυτοθυσίας και γνήσιες «Πηνελόπες», που αραδιάζουν παιδιά, κάνουν όλη τη χαμαλοδουλειά και υπομένουν τα πάντα, προκειμένου να κρατήσουν δίπλα τους το απόλυτο αρσενικό.

Αρσενικά εθισμένα στην αδράνεια, που άθελά τους ίσως, σε κάνουν να νιώθεις λίγη επειδή φοβούνται ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους. Που όταν κάτι πάει στραβά, τις ρίχνουν όλες αλλού.

Που δεν ξέρουν πως να κρατήσουν μια πραγματική γυναίκα, αν τύχει και τη συναντήσουν.

Που δε μπορούν να τη διαχειριστούν και δεν ξέρουν πώς να της φερθούν. Κι αυτό, γιατί τους πέφτει βαριά, πολύπλοκη, υπερβολικά χειραφετημένη, υπερβολικά δραστήρια κι έχει άποψη που τους χαλάει την άγνοια και βολή τους. Κι αυτό είναι κάτι που τους τρομάζει.

Γιατί η πραγματική γυναίκα θέλει κόπο για μείνει δίπλα σου. Δεν παραμυθιάζεται. Δεν αρκείται στα εύκολα. Δεν είναι θύμα. Θέλει πολλά παραπάνω από ένα ιντερνετικό φλερτ. Πρέπει να προσπαθήσεις γι’ αυτή, να τη διεκδικήσεις. Να της αποδείξεις ότι αξίζεις τον κόπο κι ότι είσαι το ίδιο -αν όχι περισσότερο- μάγκας μ’ εκείνη, ώστε να μπορέσεις να σταθείς επάξια δίπλα της.

Δύσκολα θα την πιάσεις κορόιδο. Είναι συνήθως μορφωμένη, πνευματώδης, ψαγμένη, ταξιδεμένη, ανεξάρτητη, έχει καλλιεργήσει το μυαλό της και παρόλο που αναγνωρίζει ότι έχει ευθύνες που δε δειλιάζει να αναλάβει, έχει παράλληλα ανάγκες, «θέλω» και απαιτήσεις, που δεν παζαρεύει και δε διαπραγματεύεται.

Έχει αντίληψη και  μπορεί ανά πάσα στιγμή αν θελήσει, να σ’ αγοράσει, να σε πουλήσει και να σε διαβάσει σαν ανοιχτό βιβλίο.

Αρνείται ν’ αναλάβει τις ευθύνες σου και θεωρεί ότι σε μια σχέση, ο καθένας πρέπει να έχει τις δικές του και να καλύψει το μερίδιο που του αναλογεί.

Θα σε βοηθήσει ναι! Θα σταθεί στα δύσκολα δίπλα σου, βράχος. Θα σε πάρει αγκαλιά στα ζόρια σου, θα σε χαϊδέψει όταν πονάς, θα σε παρηγορήσει όταν υποφέρεις. Θα γίνει δρόμος να περάσεις, στήριγμα για να σηκωθείς,  σκαλοπάτι για ν’ ανέβεις και φως για να προχωρήσεις και να φτάσεις εκεί που επιθυμείς. ΝΑΙ με κεφαλαία!

Μα δε θα σε καλοπιάσει, δε θα σου χαϊδέψει τ’ αυτιά και δε θα σε κανακέψει όταν φέρεσαι σα κακομαθημένο κωλόπαιδο. Σ’ αυτά θα σου κλείσει την πόρτα στα μούτρα και θα πει ένα μεγάλο και αδιαπραγμάτευτο, ΟΧΙ!

Πως θα φερθεί το παραπάνω είδος αρσενικού, όταν συναντήσει μια τέτοια γυναίκα; Εντελώς προβλέψιμα… Θα τα χάσει, θα τα βρει σκούρα και θα στριμωχτεί.

Θα θυμηθεί τη μάνα του, που σα γυναίκα άλλης εποχής, τ’ άντεχε όλα, δεν του έβρισκε κανένα κουσούρι και ήταν πάντα για εκείνη «ο άντρας της ζωής της», ότι μαλακία κι αν έκανε.

Μην έχοντας επιχειρήματα, θα προσπαθήσει να την κάνει να νιώσει λίγη και όχι αρκετά καλή, γι’ αυτόν. Πιθανόν θα της ρίξει  ευθύνες,  για όλα τα κακώς κείμενα. Πιθανόν θα την κατηγορήσει ότι δεν τον καταλαβαίνει, τον ζορίζει, ζητάει πολλά και έχει υπερβολικά πολλές απαιτήσεις.

Θα γίνει ευθυνόφοβος και θα προτιμήσει οτιδήποτε άλλο, εκτός απ’ το να προσπαθήσει και να ζοριστεί.

Εντελώς ξαφνικά, θα περάσει τη δύσκολη φάση του και θα προτιμήσει να μείνει μόνος.

Τα λέω καλά; Σου θύμισα μήπως κάτι που έζησες, είτε απ’ τη μία, είτε απ’ την άλλη πλευρά;

Καλό θα είναι λοιπόν, οι άντρες φίλοι μας, που κατά τ’ άλλα πολύ αγαπάμε, όταν ζητούν μια πραγματική γυναίκα στο πλάι τους, να είναι πρώτα σίγουροι, ότι ξέρουν τι να την κάνουν. 

Να είναι σίγουροι ότι μπορούν να τη διαχειριστούν και ότι μπορούν να σταθούν επάξια σαν άντρες  με «Α» κεφαλαίο, δίπλα της.

Διαφορετικά, ας προσέχουν τι ζητούν και τι εύχονται…

Γιατί οι αληθινές γυναίκες, εκείνες με το «Γ» κεφαλαίο, θέλουν με τη σειρά τους, άντρες πραγματικούς. Μάγκες απ’ τους σπάνιους, τους παλιούς, που ξέρουν το ρόλο του σωστού αρσενικού, στην πράξη και όχι στα λόγια ή κατά περίσταση.

Άντρες από εκείνους τους λεβέντες, που δε δειλιάζουν να βγουν μπροστά στη ζωή και που η ψυχή τους και η μπέσα τους γράφει ιστορία. Άντρες, που με το βλέμμα, τη στάση ζωής και τις πράξεις τους, τις κάνουν να νιώθουν αρχόντισσες και κυρίες. Άντρες που εμπνέουν εμπιστοσύνη και που τις κάνουν να νιώθουν ευλογημένες που γεννήθηκαν γυναίκες.

Άντρες που έχει αξία ο λόγος τους και που δε φοβούνται να τσαλακωθούν.

Άντρες που ξέρουν να φλερτάρουν, που δε δειλιάζουν, που διεκδικούν και που μπορούν να κάνουν τον ήλιο ν’ ανατείλει απ’ τη δύση αν χρειαστεί, προκειμένου να τις κρατήσουν κοντά τους.

Άντρες που ξυπνούν μέσα τους την επιθυμία, να θέλουν να δώσουν τα πάντα γι’ αυτούς, αλλά που νιώθουν σίγουρες ότι αυτό, αξίζει όλη την αυταπάρνηση και όλες τις θυσίες του κόσμου!

Μαρία Κουγιουμτζόγλου

Πηγή: Love Letters

About Guest Μεταξύ μας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει