9 Μαρτίου 2018
Share

Είμαι μια γάτα

Είμαι μία γάτα. Δραστήρια, χαρούμενη και λιγάκι νευρική.  Θυμώνω όταν έρχεσαι και μου τραβάς την ουρά, όταν δε μου δίνεις φαγητό και με χτυπάς.  Μου αρέσει να μου χαϊδεύεις απαλά την κοιλιά και να μου μιλάς τρυφερά. Δεν είμαι τόσο αναίσθητη όσο νομίζεις, απλώς δε θέλω να με περνάς για δεδομένη και να μου φέρεσαι σα να είμαι κάτι συνηθισμένο. Θέλω να αισθάνομαι πως για σένα είμαι κάτι ξεχωριστό, κάτι μοναδικό. Σου νιαουρίζω με θάρρος και εσύ ξεχνιέσαι από όλες σου τις έγνοιες παίζοντας μαζί μου.

Πολλές φορές ακούω πολλούς ανθρώπους να μιλάνε με αγάπη για εμένα. Τους  αρέσει το σκέρτσο μου, το νάζι μου και η επίμονή μου για φαγητό. Έχω μάθει να αγωνίζομαι στη ζωή μου και να αντέχω ακόμα και στις δυσκολότερες συνθήκες.

 Είμαι μία γάτα που ζω στο δρόμο, αντέχω στις δύσκολες συνθήκες, δέχομαι την αγάπη μικρών παιδιών και ανθρώπων μεγαλύτερων.

Με χαρακτηρίζεις ένα από τα πιο όμορφα ζώα, λατρεύεις το τρίχωμά μου και με θέλεις για παρέα. Και δε σε ενδιέφερε ποτέ το χρώμα μου, αν είναι άσπρο ή μαύρο. Εσύ αγάπησες εμένα , αγάπησες αυτό που είμαι πραγματικά.

Είμαι μία μαύρη γάτα. Και με αγαπάς τόσο πολύ.  Γιατί θαυμάζεις τα χαρίσματα που έχω, έχεις δει μέσα στην ψυχή μου. Γιατί ,λοιπόν ,ξεχωρίζεις τους ανθρώπους από το χρώμα και δεν τους αγαπάς για το ποιόν του χαρακτήρα τους;

Μαρία Σκαμπαρδώνη

About Guest Μεταξύ μας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει