Σαν ένα βιβλίο

Η ζωή είναι σαν ένα βιβλίο και εσύ ο συγγραφέας της!

Το παρελθόν είναι τα προηγούμενα κεφαλαία, γράφτηκε και δεν μπορεί να αλλάξει, γίνεται η εμπειρία και ο οδηγός! Σε αφυπνίζει και σου υπενθυμίζει να μην κάνεις τα ίδια λάθη! Χτίζει το ήθος και τις αξίες σου! Είναι η βάση της ζωής σου… Είναι τα βιώματα σου! Οι χαρές και οι λύπες σου! Τα μαθήματα σου….

Το παρόν γράφεται αυτήν την στιγμή! Έχεις την επιλογή να αποφασίσεις ποιο δρόμο θα διαλέξεις! Έχεις την επιλογή να το κατευθύνεις! Μπορείς να γυρίζεις πίσω, να θυμάσαι τα προηγούμενα κεφαλαία! Να συνειδητοποιείς τον χώρο και τον χρόνο! Δεν φοβάσαι να κάνεις λάθη, έχεις την ικανότητα να τα διορθώσεις, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα! Είσαι εδώ! Νιώθεις και προχωράς… Σίγουρος και αληθινός! Το παρόν είναι ότι σε εκφράζει….

Το μέλλον δεν έχει γραφτεί, είναι στο χέρι σου πως θα το διαμορφώσεις, ίσως έχει καθοριστεί αλλά μπορεί να αλλάξει! Κάθε συγγραφέας έχει το δικαίωμα της ευελιξίας και του επαναπροσδιορισμού! Οι προσμονές, τα όνειρα και οι σκέψεις! Το πάθος σου… και η πίστη στον εαυτό σου… Αυτό είναι η ζωή!

Το τέλος; Μπορεί να είναι απλό και βαρετό, ουσιώδες και συναρπαστικό έως συνταρακτικό ή συγκινητικό! Εσύ το καθορίζεις…. Είναι στο χέρι σου, στις ανησυχίες σου… Στο πάθος και στις προσδοκίες σου…

Όχι… Το τέλος δεν είναι τύχη…

Το θέμα είναι να αφήσεις την σφραγίδα σου! Να αφήσεις το έργο σου που θα έχει την δίκη του ιστορία! Να σε θυμούνται…..

Να σε θυμούνται….

Πραγματικά πως θα ήθελες να σε θυμούνται;

Νίκος Μιχαλόπουλος

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *