19 Μαΐου 2018
Share

Γίνε ο άνδρας που θα ήθελες να έχει η κόρη σου

Ζούμε σε μια εποχή που οι άνθρωποι έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα διαφόρων ειδών και ανασφάλειες πολλές. Καθένας αποφασίζει να υιοθετήσει μια διαφορετική στάση για να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε αυτά. Σήμερα όμως, ας προσπαθήσουμε να εξετάσουμε τον ρόλο των ανδρών μέσα σε αυτές τις νέες συνθήκες. Θεωρητικά μιλάμε για το «ισχυρό φύλο» αλλά για να δούμε κατά πόσο έχει ισχύ αυτός ο τίτλος.

Εκείνοι από την φύση τους έχουν το «χρέος» να είναι οι «δυνατοί» της υπόθεσης. Είναι εύκολο αυτό; Ας μην γελιόμαστε, μεγάλο και αβάσταχτο βάρος είναι και το ξέρουν καλά. Άλλο το φαίνεσθαι και άλλο το γίγνεσθαι.. Προσπαθούν να το παίξουν σκληροί και μυστηριώδεις, γιατί αυτό τους έχουν μάθει πως μετράει για ένα αρσενικό. Μα πόσοι είναι ικανοί να έχουν ξεκάθαρα αυτόν τον τίτλο. Ίσως αιτία αυτής της επιδίωξης τους να είναι η «υποχρέωση» που τους έχουν περάσει στο μυαλουδάκι τους οι πατεράδες τους και οι άνδρες γενικότερα μιας άλλης εποχής. Θέλουν να κατέχουν τον ρόλο του «από πάνω» σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας τους, μα σε μια πιο διαστρεβλωμένη version. Κι εκεί αρχίζουν τα προβλήματα…

Ξέρεις κάτι φίλε μου άνδρα;; Φοβάσαι.!! (εεεπ μην βιαστείς να γελάσεις ειρωνικά, να πεις «τι περίμενα να ακούσω από μια γυναίκα» και να κλείσεις βιαστικά το άρθρο, συνέχισε το και κάτι μπορεί να βγάλεις) Νοιώθεις κατά βάθος αδύναμος, μπροστά στο «αδύναμο φύλο» που το βλέπεις να σηκώνει κεφάλι και να θέλει να σταθεί ισάξια δίπλα σου. Σφίγγεσαι, ταράζεσαι.. Μα γλυκέ μου, δεν επιδιώκει μάχη απέναντι σου.. Ούτε να σε καπελώσει προσπαθεί. Αλλά κακά τα ψέματα έχει μάθει να σκληραγωγείται από την φύση της η γυναίκα. Παλεύει ανά τους αιώνες δίπλα σου κάποτε βουβά και τώρα με θάρρος και φωνή. Δεν σου ζητά πολλά, αναγνώριση και αγάπη μόνο.. Φυσικά, θα υπάρξουν και εξαιρέσεις από εκπροσώπους και των δυο φύλων, δεν ζούμε σε έναν κόσμο ιδανικά πλασμένο αλλά μην τα βάζουμε και όλα στο ίδιο τσουβάλι!! Δεν αξίζει πίστεψε με..!

Καμιά δεν θα σε θεωρήσει λιγότερο αρσενικό αν δείξεις την αδυναμία σου, την ανάγκη, το πάθος, τον φόβο σου.. Νοιώσε τι όμορφο είναι να μοιράζεσαι, να παλεύεις, να διεκδικείς, να καρτερείς, να φλερτάρεις, να πονάς για κάτι στην τελική! Κι αν δεν εξελιχθούν όλα ευοίωνα;; Έχε την δύναμη να προχωρήσεις παρακάτω με το κεφάλι ψηλά, χωρίς πικρίες, κακίες και κομπλεξισμούς..

Μην αρκεστείς στο πρόσκαιρο και στο φτηνό απέναντι στον φόβο του αγνώστου.. Αφού κι εσύ ο ίδιος το ξέρεις, πως το πρώτο θα σου προσφέρει το προσωρινό, το ψεύτικο, το άνευ ουσίας.. Πάλεψε με τους φόβους σου και βγες σαν κυνηγός για το δύσκολο και το ουσιαστικό που θα μπορέσει να σε συνταράξει ολόψυχα. Εκεί θα φανεί η δύναμη σου…! Και πίστεψε με η γοητεία σου θα είναι ακαταμάχητη…

Αφήσου ελεύθερος από κάθε ανασφάλεια και φόβο και ζήσε….

Και το σημαντικότερο;;;

Γίνε ο άνδρας που θα ήθελες να έχει η κόρη σου!!!

Χριστίνα Ρογκάκου

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει