Όταν το καλοκαίρι τελειώσει θα γυρίσεις πάλι στη σιγουριά σου

Καλό καλοκαίρι να ‘χουμε λοιπόν! Το καλοκαίρι οι άνθρωποι βρίσκονται σε μία διάθεση πιο ερωτική. Λίγο  το νησί,  λίγο  η θερμοκρασία,  το καλοκαίρι δρα σαν μία  τρίμηνη πανσέληνος για τους ανθρώπους. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι χωρισμοί πραγματοποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες. Μαζί με τα ρούχα που λιγοστεύουν, λιγοστεύουν και οι πραγματικές σχέσεις που μένουν ανεπηρέαστες από την εποχή.
Επίλεξε αυτό το καλοκαίρι να μην πληγώσεις κανέναν. Ο άνθρωπος που είναι  δίπλα  σου δεν σε γουστάρει μόνο το χειμώνα, ουτε αποφάσισε να κάνει μια σχέση μαζί σου με ημερομηνία λήξης. Δεν ειναι τόσο δύσκολο να σεβαστείς τον άνθρωπό σου και να φροντίσεις να μην απιστήσεις. Ωραίο το φλερτ, ωραίο το παιχνίδι  αλλά  μόνο  όταν και οι δύο  είστε  ελεύθεροι.
Το καλοκαίρι τα όρια χάνονται. Ο πληθυσμός αυξάνεται άρα θεωρητικά οι επιλογές πολλαπλασιάζονται.  Η μαγκιά όμως, αγαπημένε μου αναγνώστη, είναι η επιλογή σου να ναι μία και μοναδική. Να επιλέγεις κάθε μέρα τον ίδιο άνθρωπο,  τον δικό σου άνθρωπο. Το να ξεκινήσεις κάτι ερωτικό με άλλο άτομο, επειδή απλά είναι καλοκαίρι και κάποιος από τους δύο θα φύγει για παράδειγμα πληγώνει τρεις διαφορετικούς ανθρώπους. Γιατί να σκορπίσεις τόσο πανικό με μια σου μόνο κίνηση;
Είμαι υπέρ στο να κάνεις ό,τι νιώθεις,  είμαι κατά στην κοροϊδία. Θυμήσου πως όταν το καλοκαίρι τελειώσει και εσύ θελήσεις να γυρίσεις πάλι στη σιγουριά σου,  θα είναι δύσκολο να κοιτάξεις με ειλικρίνεια τα μάτια του άλλου.  Δεν θα σε κατηγορήσει κανείς. Θα ‘χεις ως ελαφρυντικό την εποχή,  αν όμως είσαι σίγουρος για την επιλογή σου βρίσκεις τον τρόπο να δημιουργήσεις μια εποχή χωρίς χρονικά όρια, που καταφέρνει να αντέξει στη ζέστη, στις βροχές και τους ανέμους. 

Βαλέρια Γιώτη

About Βαλέρια Γιώτη






Γεννημένη το '93 σε ένα μοναδικό νησί. Με τον τσαμπουκά της νησιώτισσας ακολούθησα τα όνειρα μου και άρχισα να δασκαλεύω, μέχρι να αντιληφθώ, ότι μόνοι δάσκαλοι όλων μας είναι τα παιδιά. Γράφω, γενικά γιατί αλλιώς θα τρελενόμουν. Γράφω στο συγκεκριμένο site γιατί "μεταξύ μας" είναι ότι πιο αληθινό έχω αντικρύσει. Θα το διαπιστώσεις κι εσύ σύντομα. Δηλώνω αθεράπευτα ονειροπόλα και μόνιμα ερωτευμένη με την ουτοπία.






 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει