Να μην ξεχνάς

 
Να μην ξεχνάς.

 
Να μην ξεχνάς ότι πριν σε γνωρίσω, νόμιζα ότι μπορούσα τα πάντα μόνος μου. Πλέον δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα χωρίς να είσαι μέρος του. 
 
Να μην ξεχνάς ότι από τότε που σε γνώρισα, κατάλαβα τι σημαίνει να ζω πραγματικά.
 
Να μην ξεχνάς ότι αν βρίσκομαι εδώ κι έχω εξελιχθεί σε καλύτερο άνθρωπο είναι γιατί εσύ μου έδωσες και το λόγο και το πάτημα να το πράξω. Γιατί αξίζεις μόνο το καλύτερο. 
 
Να μην ξεχνάς ότι η ζωή μου ήταν μουντή και δύσκολη, μέχρι τη στιγμή που ήρθες εσύ κι αναθάρρησα. Τελικά μπορεί η ζωή να έχει χρώματα και να είναι τόσο ζωντανά που ακόμα και τώρα με συγκλονίζουν. Όπως με συγκλονίζεις κι εσύ κάθε μέρα.
 
Να μην ξεχνάς ότι το χαμόγελό σου είναι κινητήριος δύναμη για μένα και το να σε κάνω να γελάς με κάνει να πετώ και να νιώθω πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος. Και να λιώνω. 
 
Να μην ξεχνάς ότι λατρεύω να σε πειράζω ώστε να στραβώνεις τόσο χαριτωμένα που δε μπορώ να σου αντισταθώ.  
 
Να μην ξεχνάς ότι η στενοχώρια σου με κάνει να θέλω ακόμα περισσότερο να σε προστατεύσω και να μην αφήσω τίποτα άλλο να σε πονέσει. 
 
Να μην ξεχνάς ότι όχι μόνο δε θα άφηνα κανέναν να σε πληγώσει αλλά δε θα έμπαινα ούτε εγώ σε κίνδυνο γιατί ξέρω πόσο πολύ ανησυχείς για μένα. Προσέχω διπλά γιατί ζω για δύο πια. 
 
Να μην ξεχνάς ότι ακόμα κι όταν εγώ δεν είμαι καλά, σημασία για μένα έχει πρώτα εσύ να είσαι καλά. Κι αν δεν είσαι καλά, θα φροντίσω να είσαι. 
 
Να μην ξεχνάς ότι αν σε πληγώσω άθελά μου (γιατί επίτηδες δε θα άντεχα να το κάνω ποτέ), μπορώ να περάσω κάθε μέρα της ύπαρξής μου να επανορθώνω για αυτό. 
 
Να μην ξεχνάς ότι με έχεις κάνει να θέλω να είμαι πιο υπεύθυνος άνθρωπος ώστε να μπορώ να παραδεχτώ τα λάθη μου και να σου πω συγγνώμη όταν φταίω. Και να την εννοώ. 
 
Να μην ξεχνάς ότι περπατήσαμε παράλληλες ζωές όπου ψάχναμε αυτό που θα μας έκανε να νιώσουμε όμορφα κι απελπιζόμασταν σε κάθε λάθος επιλογή. Και κάπως, κάπου, συναντηθήκαμε. Δυο ζωές με δεκάδες πληγές που αποφάσισαν ότι έκαναν ο ένας στον άλλο και να γίνουν ο ένας η γιατρειά του άλλου. 
 
Να μην ξεχνάς ότι μαζί σου ένιωσα την πιο ουσιαστική και μαγική σύνδεση που έχω νιώσει ποτέ με άλλον άνθρωπο. Σαν δυο κομμάτια παζλ που δεν έχουν ταίριαξει ποτέ με κανένα άλλο κομμάτι, πολύ απλά γιατί ήταν τελικά φτιαγμένα να ενωθούν μεταξύ τους. 
 
Να μην ξεχνάς ότι ο,τι και να μου λες το προσέχω. Κι όταν δε μου μιλάς, νιώθω ότι χάνομαι. 
 
Να μην ξεχνάς ότι ακόμα και το μικρότερο κομπλιμέντο ή η μικρότερη κίνηση που μπορεί να κάνω για σένα, περιέχει μία ατελείωτη δόση αγάπης κι ενδιαφέροντος. 
 
Να μην ξεχνάς ότι θυμάμαι ότι τα υλικά αγαθά δε σε αγγίζουν τόσο αλλά γουστάρω να σε κακομαθαίνω γιατί αξίζεις την τόση φροντίδα. 
 
Να μην ξεχνάς ότι όταν νιώθεις ότι όλα πάνε στραβά, θα μπορούσα να σε έχω αγκαλιά για ώρες μέχρι να νιώσεις ότι δεν είναι όλα τόσο μάταια. 
 
Να μην ξεχνάς ότι θέλω να πραγματοποιήσεις όλα σου τα όνειρα. Κι εγώ θα είμαι ο πιο ένθερμός σου υποστηρικτής σε καθένα από αυτά. 
 
Να μην ξεχνάς ότι τα υπόλοιπα όνειρά σου, μπορώ να σου τα πραγματοποιήσω εγώ.
 
Να μην ξεχνάς ότι θέλω να σε προσέχω και να σε φροντίζω και να μη νιώσεις ποτέ ξανά ότι είσαι μόνη σου κι ότι σου έχουν φερθεί σκάρτα ή η επιθυμία σου δε μέτρησε.  
 
Να μην ξεχνάς ότι από τότε που σε γνώρισα, όλα τα τραγούδια που μιλάνε για άνευ όρων αγάπη βγάζουν νόημα πλέον για μένα. Το νόημα που τόσα χρόνια πεισματικά απέρριπτα γιατί δεν το είχα ξανανιώσει.
 
Να μην ξεχνάς το τυχαίο της συνάντησής μας και πού μας έχει βγάλει ως τώρα.
 
Να μην ξεχνάς ότι δε θα έφευγα ποτέ. 
 
Να μην ξεχνάς ότι συχνά, το μόνο που με κρατά από την απελπισία είναι ότι απλά υπάρχεις. Δε θα μπορούσε να είναι άσχημος ο πλανήτης όσο περπατάς σε αυτόν. 
 
Να μην ξεχνάς ότι αν το θέλεις κι εσύ, θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μαζί σου και το έχω αποφασίσει με την τετράγωνη λογική που μου λες ότι έχω. 
 
Να μην ξεχνάς ότι μαζί σου έχω ξεπεράσει το όριο της αγάπης που νόμιζα ότι είχα μέσα μου τόσο πολύ που δε θυμάμαι με τι έμοιαζε το όριο όταν το ξεπέρασα. 
 
Να μην ξεχνάς ότι από τότε που μπήκες στη ζωή μου, από εκεί που νόμιζα ότι δεν είχα καταφύγιο και γη να σταθώ, βρήκα πού ανήκω.
 
Τέλος, να μην ξεχνάς το ένα και πιο βασικό. 
 
Ότι είμαι οριστικά, αμετάκλητα κι αναμφίβολα δικός σου. Για όσο. 
 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *