Ετερονήμισυ: Ένα ξεχωριστό συγκρότημα!

Νομίζω πως δεν χρειάζονται παραπάνω συστάσεις. Ένα ευχαριστώ από καρδιάς στον κύριο Ανετάκη Κώστα που μου έκανε την τιμή να μου μιλήσει για την “οικογένεια”του. Τους Έτερον ήμισυ.

Η ιδέα για την ομάδα μας ξεκίνησε από την ανάγκη να γνωστοποιήσουμε την εργασία μας. Στην ουσία, είμαστε μια παρέα φίλων που από κοινού φτιάχνουμε τα τραγούδια μας και όλα όσα τα περιβάλλουν. Αυτή η σύμπραξη είναι κάτι που σκεφτόμασταν και συζητούσαμε κάποια χρόνια, καθώς ενώ όλοι μας έχουμε και διαφορετικές ενασχολήσεις ή παίζουμε μουσική και με άλλους καλλιτέχνες, θέλαμε πάντα να φτιάξουμε το δικό μας ρεπερτόριο μέσα σε ένα προσωπικό σχήμα. Μάλιστα, αφού δεν είχαμε στην αρχική σύνθεση δικό μας τραγουδιστή ή τραγουδίστρια, απευθυνόμασταν σε επώνυμους καλλιτέχνες και όλη αυτή η συνένωση μας οδήγησε στην ονομασία «Έτερονήμισυ», αλλά ως μία λέξη, αφού για μας δηλώνει ολοκληρότητα. Όλοι όσοι έχουν συμμετάσχει σε δουλειές μας, ήρθαν επειδή κάτι εντόπισαν στα τραγούδια ή στον γραπτό μας λόγο, με το οποίο συνδέθηκαν.

Αυτός είναι και ο σκοπός των «Έτερόνήμισυ». Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχισμένοι όποτε συνειδητοποιούμε ότι κάποιοι ταυτίζονται ή εκφράζονται με τα τραγούδια μας και είναι συγκινητικό να βλέπεις κόσμο να τα τραγουδάει μαζί μας στις ζωντανές εμφανίσεις που κάνουμε. Βέβαια, δεν είναι εύκολο σε αυτές τις εμφανίσεις να παίζουμε ρεπερτόριο και από τις 3 δουλειές μας, γιατί έχουν αρκετή απόκλιση μεταξύ τους. Η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά ήταν “Η στράτα που βαδίζω” , ένα cd εμπνευσμένο από την κουλτούρα της Κρήτης, με συνοδεία τις μοναδικές φωνές του Βασίλη Σκουλά, του Ψαραντώνη και άλλων καλλιτεχνών ενώ αμέσως μετά ακολούθησε και το μουσικό παραμύθι της Γωγώς Σούρλα, “Όταν αρρώστησε ο Ηλίος”, με αφηγητή τον Γιάννη Ζουγανέλη και πλήθος αγαπημένων ερμηνευτών και ηθοποιών (Παντελής Θαλασσινός, Λευτέρης Ελευθερίου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Πάνος Μουζουράκης, Θοδωρής Μαραντίνης, Μελίνα Μακρή, Zeraw, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Παντελής Καναράκης, Αλεξάνδρα Ούστα, Ματθίλδη Μαγγίρα, Αδάμαντας (Prof. Sinnerz), Μαρίνα Δακανάλη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Νίκος & Γιώργος Στρατάκης).

Ο τελευταίος μας δίσκος ονομάστηκε «Έτερονήμισυ», όχι γιατί είχαμε ανάγκη να ξανασυστηθούμε ως μπάντα, αλλά γιατί περιγράφει απόλυτα το περιεχόμενό του, αφού είναι οι πολλές συμμετοχές των τραγουδιστών που τον χαρακτηρίζουν (Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Σκουλάς, Μυρτώ Καμβυσίδη,Σταύρος Σιόλας, Ματθίλδη Μαγγίρα, Λήδα Φόστερ, Σαββέρια Μαργιολά, Ανατολή Μαργιόλα, Μάγδα Βαρούχα, Χρήστος Νινιός, Αργύρης Λούλατζης, Λευτέρης Ελευθερίου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Νίκος & Γιώργος Στρατάκης και Γιάννα Βασιλείου).

Στα μελλοντικά μας σχέδια, θέλουμε να καταφέρουμε να εκδόσουμε έναν δίσκο βινυλίου με ορχηστρικές εκδοχές κομματιών μας. Επίσης, έχουμε ήδη ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις για την επόμενη δουλειά μας, η οποία, προφανώς, θα έχει ως κύρια ερμηνεύτρια την τραγουδίστριά μας, Μυρτώ Καμβυσίδη. Με την Μυρτώ κάναμε μαζί και κάποια τραγούδια στον τελευταίο μας δίσκο, καθώς ήταν η τελευταία προσέγγιση τραγουδιστή για να ολοκληρώσουμε το ρεπερτόριο του άλμπουμ. Ήταν γραφτό να σμίξουμε τη δεδομένη στιγμή και να μας ενώσουν τόσα αμοιβαία συναισθήματα. Από την πρώτη μας γνωριμία, την λατρέψαμε, την πιστέψαμε και όταν σιγά-σιγά γνωριστήκαμε καλύτερα κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων και των βιντεοσκοπήσεων των τραγουδιών της, ήταν σχεδόν καρμικό ότι θα συνεργαστούμε σε μόνιμη βάση. Νομίζω ότι από την αρχή, νιώσαμε ότι είναι μέλος της οικογένειάς μας και πλέον είναι όντως. Οι Έτερονήμισυ είμαστε μία μεγάλη οικογένεια, και τέτοιες είναι οι σχέσεις που μας διέπουν ως τώρα. 

Οι Έτερονήμισυ θα εμφανιστούν ζωντανά στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, στις 27 Ιουλίου (21.00) παρέα με τους Χρήστο Νινιό και Κέλλυ Βουδούρη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *