27 Ιουλίου 2018
Share

Φως και σκοτάδι

Ο κάθε άνθρωπος, ο καθένας από εμάς, όλοι μας, έχουμε φωτεινή και σκοτεινή πλευρά. Δυνατά σημεία που εκπέμπουν φως και αδύναμα σημεία που μας πνίγουν με το σκοτάδι τους. Τόσο αντιφατικά μα και τόσο άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους. Χωρίς το ένα δεν υπάρχει το άλλο και το αντίθετο. Υπάρχουν στιγμές, στιγμές αδυναμίας θα μπορούσε να πει κανείς, που σκεφτόμαστε ότι θα θέλαμε να έχουμε μόνο το φωτεινό μας κομμάτι και ντρεπόμαστε πολύ για το σκοτεινό μας κομμάτι. Ανθρώπινη σκέψη, αληθινή σκέψη αλλά και σκοτεινή σκέψη. Ταυτόχρονα όμως σε επιβεβαιώνει και σου φωνάζει ότι υπάρχει και το φως κι ας μην το βλέπεις εκείνη τη στιγμή. Κι ας το χρειάζεσαι απελπισμένα. Σε τέτοιες στιγμές, μέσα σε τέτοιου είδους σκέψεις αγκάλιασε το σκοτάδι σου. Χωρίς ενοχές, χωρίς να το κριτικάρεις. Με αυτόν τον τρόπο θα αποδεχτείς και θα ετοιμαστείς για την ύπαρξη και την ευεργετική επίδραση του φωτός που αργά ή γρήγορα θα το διαδεχτεί.
Όλα έχουν δύο όψεις . Όλα είναι δίπολα. Στην ουσία κάθε στιγμή ακροβατούμε σε ένα σκοινί μεταξύ των δύο πόλων προσπαθώντας να εναρμονιστούμε και να ισορροπήσουμε. Εκεί, στο πως θα διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση, αν το συνειδητοποιήσει κανείς, είναι που ξεκινά η «μαγεία».

Ζωή Δελιακίδου 21/7/2018

About Ζωή Δελιακίδου

Είμαι η Ζωή Δελιακίδου. Είμαι ψυχολόγος απόφοιτος του ΑΠΘ. Αγαπώ τα ζωάκια, τα ταξίδια και το ποδήλατο μου. Ζω και δραστηριοποιούμαι στην Θεσσαλονίκη. Γράφω γιατί είναι θεραπευτικό και γιατί θέλω να επικοινωνώ τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει