Ας πρόσεχαν, ας με πρόσεχαν!

Και τώρα που γύρισε ο τροχός εγώ τι να το κάνω; Εγώ απαιτώ πια το καλύτερο για μένα. Αλλά βέβαια όταν χάσεις κάτι καταλαβαίνεις.Ας πρόσεχαν..Ας με πρόσεχαν. Μια ηλίθια νοοτροπία να νομίζουν φίλε μου πως θα είσαι εκεί για όταν εκείνοι αποφασίσουν να ξαναγυρίσουν..Χα! Πονάνε οι απορρίψεις ε; Εμ, βέβαια θαρρουν πως μπορούν και θέλουν οι άλλοι να δεχτούν τον άσχημο χαρακτήρα τους.Μπερδεύτηκαν γιατί δεν ξέρουν πως όποιος αγαπάει επιμένει.

Δεν είναι όλοι μαλάκες. Μια στραβή και σε σουτάρουν. Τι να τους κάνω εγώ τώρα όμως; Κροσι η υπομονή και έσπασε. Και ποτέ ξανά επιστροφή. Την κάθε επιστροφή, καταστροφή θα την ονομάσω και εγώ πια έχτισα φρούριο από τα αποκαΐδια. Θαρρούν πως ξέχασα τα μερόνυχτα που έψαχνα να βρω λίγη παρηγοριά, όσο εκείνοι είχαν ήδη πάει παρακάτω; Που να πάνε όμως τώρα αυτοί που νόμιζαν πως πάντα θα είναι κάπου; Να σου πω εγώ; Στα τσακίδια και ακόμα παραπέρα.

 Καλή η ανωτερότητα δεν λέω, μα σαν την ηδονή να κλείνεις τη πόρτα σου με φόρα στα μούτρα τους δεν έχει πίστεψε με.Τα λόγια τους τότε γραμμένα σε χαρτιά και κολλημένα στον τοίχο απέναντι και κάθε φορά που λύγιζα και έπιανα το τηλέφωνο να καλέσω,φωτεινό στοπ και επαναφορά στην αλήθεια. Χρεωμένους τους έχω για τη νεύρωση στομάχου που ήρθε και έμεινε.Να ξεχάσω και να δώσω ευκαιρία; Σε τι; Σε ότι με γονάτισε; Ε,όχι δα.Ούτε το μάθημα θέλω που πήρα από όλους αυτούς. Τέτοια μαθήματα να μου λείπουν. Προτιμώ να μείνω αδιάβαστη.Και να σου πω,ούτε τη δύναμη που έχω πια τη χρωστάω στα δύσκολα που με έριξαν. Ούτε θα θυμάμαι κάποτε μόνο τις όμορφες στιγμές. Από αυτούς όχι. Λάθος ήταν και μαλακία μου μεγάλη. Και βρήκαν και τα έκαναν,αλλά να επιστρέψουν εδώ ξανά; Ε,όχι δα.

Και όσο για σένα που το διαβάζεις τώρα αυτό, αν και άλλαξες και τηλέφωνο και σπίτι και στέκια και έψαξαν και σε βρήκαν, μην χαίρεσαι και μη το παίρνεις επάνω σου,να σου θυμίσω πως ο δολοφόνος χτυπάει πάνω από δύο φορές για να αποτελειώσει ότι έμεινε.Και ιδίως ο εγωιστής κακομοίρης που όλα αυτά τα κάνει γιατί καμία δεν του κάθεται πια και πόνταρε ότι θα τον ξαναδεχτείς. Μέχρι την επόμενη, που θα βρεθεί καμία άσχετη και δεν ρώτησε να μάθει πριν τον πλησιάσει.Το νου σου.

Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *