Τα σώμα φτιάχνεται, η ψυχή;

Άκου λοιπόν ανόητε άνθρωπε. Δεν με νοιάζει το φύλο σου.Η ηλιθιότητα σου με νοιάζει. Η κακία και η μικροψυχία σου. Είστε τόσοι πολλοί εκεί έξω, που χάσαμε το μέτρημα πια. Είστε το λιγότερο κάτω του κανονικού από εμφάνιση και έχετε το θράσος να σχολιάζετε τους άλλους. Δεν θα μιλήσω καθόλου περισσότερο,ούτε σε βάθος, γιατί είσαι τόσο ρηχός που ανάθεμα κι’αν με καταλάβεις.

Εγώ που λες είμαι στρατιώτης. Ναι στρατιώτης.Με διαταγές, ώρες ολόκληρες σε “σκοπιά” και για να μη σου μιλήσω για τα καψόνια και για τις φυλακές που έφαγα. Εμένα λοιπόν που τόλμησες να περιγελάσεις και να σχολιάσεις τις ραγάδες στο σώμα μου, να σε ενημερώσω πως αυτές για μένα είναι ο φόρος τιμής μου.Τα μετάλλια μου.

Δεν επέλεξα να πάρω κιλά τότε και απότομα. Ήταν καθαρά για λόγους υγείας. Για αυτό πριν πετάξεις τη χολή σου,σκέψου ότι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και σε εσένα.Πείνασα,πονεσα και βασανίστηκα και αυτό είναι κάτι που θα στο επιβεβαιώσει ο καθένας που βρέθηκε στην ίδια θέση με εμένα.Έδωσα τη μάχη μου όταν έβγαινα βόλτες και όλη η παρέα έτρωγε κανονικά και εγώ την έβγαζα με σαλάτα. Ήξερα πως αν παρέκκλινα η τιμωρία θα ηταν μια καθυστέρηση του στόχου μου.

Κι’ όμως το έβαλα σκοπό, στόχο και όνειρο. Και το ακολούθησα. Με πόνο ψυχής το άκουσες κομπλεξικό ανθρωπάκι; Τώρα που σου μιλάω έχω καταφέρει και έδιωξα από πάνω μου 100 ολόκληρα κιλά με ευτυχώς το σώμα μου με βοήθησε σε αυτό και πλέον έχει μια συντήρηση εφικτή και δεν χρειάζεται να υποφέρω.

Ότι παραπάνω κάνω το κάνω για εμένα και μόνο. Και όπως όλοι μας,γιατί αυτή τη στιγμή εκπροσωπώ μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Για μας το κάνουμε λοιπόν.Όχι για τα μάτια τα δικά σου και πανό από όλα όχι για να σου αρέσουμε.Γύρνα το βλέμμα σου αλλού λοιπόν και μη κοιτάς. Μη μας κοιτάς. Γιατί αν εσύ ψευτοκαμαρωνεις την ομορφιά σου και τις τελείες αναλογίες σου,εμείς κάθε φορά που ακουμπάμε τις ραγάδες μας,γινόμαστε όλο και πιο ερωτευσιμοι.

Γιατί δεν ξέρω αν στο είπα. Ο άνθρωπος γίνεται ερωτευσιμος όταν ξέρει και έχει αποδεχτεί τα όποια ίσως σωματικά μείον μπορεί να έχει. Η ηλιθιότητα όμως είναι κάτι που το ανιχνεύουν επάνω σου και πίστεψε με αγαπητός δεν θα γίνεις ποτέ.

Αντιπαθητικος όμως..

Ιωάννα Νικολαντωνάκη

About Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει