Θέλει δύναμη η αλλαγή

Κάποτε φτάνει η στιγμή που οφείλεις στον εαυτό σου να αφήσεις πίσω όλα όσα σε  κρατούσαν στάσιμο κι εγκλωβισμένο. Φτάνει εκείνη η στιγμή που οφείλεις στον εαυτό σου να απαγκιστρωθεί από όλα όσα σε κρατούσαν δέσμιο κι αιχμάλωτο μιας ουτοπίας εν τέλει.

Και σκέφτεσαι όλες εκείνες τις μέρες και τις νύχτες που σκόρπισες στον άνεμο…όλες εκείνες τις σιωπές, τις φωνές, τις κραυγές, τις αγωνίες, τις ανάγκες που δεν ήταν δικές σου αλλά τις έκανες δικές σου για να μη στεναχωρήσεις τον άλλο. Κι έτσι εκεί σκόνταψες για πολλοστή φορά.

Όχι..δε θα μακρυγορήσω…θα σε αφήσω να σκεφτείς τις αλήθειες σου ταξιδεύοντάς τες στο φως…γιατί μόνο εκεί όλα παίρνουν υπόσταση και νόημα. Θέλει θάρρος και τόλμη η αποδέσμευση. Θέλει δύναμη η αλλαγή. Είναι μακρύς κι ανηφορικός ο δρόμος, μα αξίζει η διαδρομή.

Προχωράς μόνο όταν απεγκλωβιστεί το μέσα σου από όλα όσα σε κρατούσαν αιχμάλωτο, αρκεί φυσικά να μπορείς να το δεις και να το αναγνωρίσεις.

Κρύβουμε ουρανούς μέσα μας και άπλετο φως. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και την καρδιά ορθάνοιχτη και καθαρή για να «φορέσουμε» την αλλαγή και να βαδίσουμε προς τη νέα κατεύθυνση στη ζωή μας!

Σε όλους μας αξίζει το καλύτερο!

Maria Voulgari

About Μαρία Βούλγαρη

















Μπορεί επίσης να σας αρέσει