Κάνε μια ευχή τώρα που πέφτει ένα αστέρι

 

Δεν μπορώ να το εξηγήσω, απλά έρχονται στιγμές που έχεις τόση δύναμη μέσα σου που απορείς και εσύ ο ίδιος με τον εαυτό σου.
Έχεις έναν προορισμό να στύψεις την ζωή και να μοιράσεις δύναμη σε όποιον έχει ανάγκη.
Να του δώσεις να πιει από το ποτήρι της ψυχής σου το νέκταρ που στάζει βάλσαμο και σε κάνει δυνατό.
Μετριάζεις τις ανησυχίες σου για πιθανόν αποτυχίες και βουρ ξεχύνεσαι να κατακτήσεις στον κόσμο.
Πολλοί κρέμονται από επάνω σου γιατί ξέρουν πως θα αγωνιστείς και θα τους συμπεριλάβεις και εκείνους στο άλμα σου προς άλλη κατεύθυνση μαζί για να μάθουν κι εκείνοι να πετάνε.
Είσαι ο εαυτός σου και αυτό φαίνεται αφού δεν εγκαταλείπεις και προχωράς σταθερά προς την έξοδο με όποιο τίμημα.
Η ψυχή ρε φίλε αυτή μετράει, αυτή σε κάνει δυνατό και σε οδηγεί.
Αυτή σου δίνει θάρρος και η λέξη φόβος δεν ξέρεις τι είναι.
Μάλλον ξέρεις γιατί τον έχεις ζήσει έντονα, μα φοβούμενος μια ζωή δεν διορθώθηκε η ζωή σου ούτε άλλαξε τίποτα, απλά ήταν μαύρη τόσο μαύρη που σε τρόμαζε και αποφάσισες να ξεχάσεις το χθες και να αλλάξεις τρόπο πλεύσεις.
Η ψυχή που λες είναι το ωραιότερο τραγούδι της ζωής. Την ακούς να κελαηδάει με το πρώτο φως της μέρας κι ας παλεύει όλη νύχτα με δαίμονες που προσπαθούν να την καταπιούν.
Τότε ρισκάρεις και βρίσκεις δύναμη να αντισταθείς, παλεύεις και χωρίς μεγάλη δυσκολία πηδάς στην απέναντι όχθη και βγάζεις ρίζες.
Βγάζεις από πάνω σου ότι άσχημο πήρες μέχρι σήμερα, φτύνεις την πικρή γεύση από το στόμα που σου αφήσανε αυτοί που σου αφαιρέσανε το χαμόγελο σου και ορμάς για άλλες πολιτείες γεμάτες χρώματα και πινελιές αισιοδοξίας που θα ντύσουν την ζωή σου και θα την κάνουν φωτεινή.
Ζεις έντονα και σκορπάς χαρά στον κόσμο αφού σου περισσεύει.
Από το περίσσευμα φαίνεται η ανθρωπιά.
Δώσε λοιπόν όση έχεις και τα χαμόγελα που θα κερδίζεις θα σε ανταμείψουν για την προσφορά σου.
Η ψυχή ρε φίλε αυτή χορεύει τώρα και σε τραντάζει ολόκληρο. Χαίρεται που σε όπλισε με δύναμη και χειροκροτεί τον καινούριο σου εαυτό.
Να είσαι περήφανος που τα κατάφερες, και ξέρεις και κάτι;

Η απόδειξη για όλα και η ανταμοιβή σου είναι αυτά τα φωτεινά χαμόγελα γύρω σου, είναι η δύναμη σου. Κάνε μια ευχή τώρα που πέφτει ένα αστέρι για όλους αυτούς τους ανθρώπους και θα πιάσει γιατί θα είναι βγαλμένη από την καρδιά σου.

Ιωάννα Δαμηλάτη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *