21 Φεβρουαρίου 2019
Share

Να σε αγαπάς

Πριν αποφασίσεις αν θες να με γνωρίσεις χρειάζεται να ενημερώσω τα εξής. Είμαι εντελώς χαμένος χρόνος. Κομματιασμένη χωρίς την παραμικρή επιθυμία επιδιόρθωσης. Εντελώς και μη αναστρέψιμα εγωκεντρική με μια ιδιαίτερη τρέλα που δεν χωράει ούτε πολλά ούτε φυσικά πολλούς. Αντιλαμβάνομαι τα πάντα κατανοώ τα μισά και δεν αποδέχομαι τίποτα που δεν μου ταιριάζει.

Δεν εμπιστεύομαι τίποτα ποτέ και κανένα, και φεύγω. Πάντα – πάντα φεύγω. Και φεύγω πρώτη μα όχι από έπαρση. Φεύγω γιατί έχω καταλήξει πως όλοι φεύγουν. Μηδενός εξαιρουμένου. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι άνθρωποι που έρχονται στη ζωή μου φεύγουν. Και μένω πάλι μόνη. Χρειάζομαι κάποιον να αγαπάει τον εαυτό του τόσο που δεν θα χρειαστεί ποτέ να τον αγαπήσω εγώ.

Μόνο έτσι πια αντιλαμβάνομαι την έννοια “αγαπώ”. Αγαπώ εμένα κι αν αγαπάς εσύ εσένα, ίσως αγαπηθούμε και μαζί. Μα μόνο έτσι. Οτιδήποτε δεν μου σκαλίζει την ψυχή απορρίπτεται χωρίς ίχνος ενοχής. Δεν επιθυμώ πια τίποτα που δεν με ξεβολεύει. Πάντα όλα τα ήθελα. Τελευταία όμως από το όλα θέλω κι αλλά τόσα.

Γι’ αυτό και βρίσκομαι σήμερα να σου εξηγώ. Αλήθεια είμαι χαμένος χρόνος. Δεν θα αντέξεις και το ξέρουμε κι οι δυο. Φύγε όσο ακόμα είναι καιρός. Γιατί μπορώ να σε καταστρέψω σε σημείο που δεν θα επιδέχεται επιδιόρθωση. Και θα το κάνω αν είσαι άλλος ένας.

Αν είσαι άλλος ένας από εκείνους που έρχονται με τα μεγάλα τα καλάθια και τάζουν χωρίς αντίκρυσμα. Γι’ αυτό σου λέω. Φύγε. Καθόλου δεν θα σε εμποδίσω. Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος είσαι που θα τρομάξεις. Μα αν μείνεις. Αν παρ’ ελπίδα είσαι εσύ εκείνος που θέλει να δοκιμάσει τα κουράγια του κατάλαβε πως εδώ δεν έχει παιχνιδάκια.

Θα φτύσεις την ψυχή σου στη χούφτα ώσπου να πάρεις τη θέση που σου αναλογεί. Και ίσως να μην την πάρεις και ποτέ. Γι’ αυτό σου λέω, φύγε. Πραγματικά μου είναι αδιάφορο και ειλικρινά δεν αξίζω τον κόπο. Δεν έχει τίποτα το εξαιρετικό εδώ που ήρθες. Μπορεί να βλέπεις ένα διαρκές χαμόγελο και μια διάθεση για ζωή μα είναι μοναχικό ταξίδι. Εγκατέλειψα χρόνια τώρα την ιδέα του συνταξιδιώτη. Μου αρέσει που περπατάω μόνη.

Δεν χάθηκα. Περιφέρομαι. Συλλέγω εμπειρίες. ΜΟΝΗ ΜΟΥ. Γι’ αυτό σου λέω. Φύγε όσο είναι καιρός. Έχει πολλές εισόδους μα στερείται εξόδους αυτό το κάστρο. Αν μπεις. Αν αποφασίσεις να μπεις. Χρειάζεται να είσαι σίγουρος πως θες να μείνεις. Διαφορετικά φύγε και πάρε μαζί και τα καλάθια σου. Να τα γεμίσεις μοναχός σου. Βαρέθηκα να σας τα γεμίζω και μετά να τα πετάτε.

Γι’ αυτό σου λέω. Φύγε. Φύγε χθες. Εδώ. Δεν υπάρχει τίποτα και κανένας να αγαπήσεις ή να σε αγαπήσει. Μάθε να σε αγαπάς. Και τότε, ίσως σε αγαπήσω κι εγώ. Ως τότε μείνε μακριά. Γιατί από αδιάφορο ενδιαφέρον χόρτασα. Τα θέλω ΟΛΑ. Αλλιώς δεν θέλω τίποτα.

Τα φιλιά μου.

Ειρήνη Στέφα

About Guest Μεταξύ μας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει