Σύγχρονοι Παραμυθάδες

Αποφάσισα να γίνω ψεύτρα, να δείχνω κάτι άλλο από αυτό που είμαι. Κάτι πολύ μακριά από την αλήθεια μου και καθόλου οικείο, όμως νομίζω πως πλέον είναι αναγκαίο κακό.

Δεν αρέσει η αλήθεια στους ανθρώπους, μην τους ακούτε που γκρινιάζουν. Όλα για το δήθεν, απλά μια καραμέλα η οποία αρέσει πολύ τώρα τελευταία στους πολλούς εκεί έξω.

Έτσι είναι όπως σας το λέω, δεν αρέσει η αλήθεια μήτε την εκτιμούν. Προτιμούν το ψέμα, το αγαπούν και ζούνε από αυτό και μέσα σε αυτό.

Έχει γίνει η ζωή τους, η καθημερινότητα τους. Επιζητούν την κοροϊδία και επιδιώκουν το παραμύθι. Μη σας ξεγελάει αυτό που πλασάρουν τελευταίος περί μυαλού και εγκεφάλου. Πως δήθεν κουράστηκαν τις ψεύτικες πλαστικές γυναίκες και επιθυμούν μια γήινη αληθινή με προσωπικότητα και εξυπνάδα, βλέπετε έχουν μάθει καλά τον ρόλο τους. Θέατρο παίζουν!

Στήνουν ολόκληρη παράσταση με την κατά επιλογή τους πρωταγωνίστρια. Εικονική σαφώς, μόνο που αυτή δεν το γνωρίζει μα ούτε και το φαντάζεται, διότι αυτή δεν παίζει είναι αληθινή. Την ντύνουν με άνθη και την αγκαλιάζουν με θέρμη, στολίζουν γύρω της τα πάντα για να νοιώθει μοναδική και ξεχωριστή.

Υπόσχονται και τάζουν τους ουρανούς με τα άστρα, την παρασέρνουν μαζί τους παρακαλώντας σχεδόν εκλιπαρώντας να τους πιστέψει.

Θέλουν να δουν τη λάμψη στο βλέμμα της, ξέρετε αυτή της χαράς και του ενθουσιασμού. Να νιώσουν πως τους πιστεύει κι αν όχι τότε γίνονται ακόμη πιο παραμυθάδες.

Επιμένουν και προσπαθούν μέχρι να πάρουν αυτό που θέλουν.

Και αναρωτιέμαι, ποια η λογική σε όλο αυτό το παιχνίδι;

Δεν σας ζήτησε τίποτα, από μόνοι σας δώσατε και υποσχεθήκατε, δεν παρακάλεσε, δεν έτρεξε ξωπίσω μήτε σας διεκδίκησε. Το αντίθετο έγινε, εσείς πολιορκίσατε το κάστρο.

Αναρωτιέμαι πόσο ψέμα υπάρχει στις ζωές κάποιων και πόσο θέατρο είναι ικανοί να παίξουν.

Μέχρι που μπορούν να φτάσουν για να κομματιάσουν μια ψυχή και να τσακίσουν την αξιοπρέπεια του άλλου.

Πόσο στημένο μπορεί να ειναι το παιχνίδι και μέχρι που θα φτάσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν μη υπολογίζοντας τον ψυχικό και συναισθηματικό θάνατο που προκαλούν.

Άρρωστος και επικίνδυνος εγωισμός μιας μερίδας ανθρώπων που αποφασίζουν να σε κάνουν κομπάρσο εν μια νυκτί.

Μασκαράδες και παραμυθάδες της δεκάρας και της φθήνιας που έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες. Φορέστε λοιπόν την πιο γκράντε και φανταχτερή σας φορεσιά και πάτε ολοταχώς για την επόμενη παράσταση.

Η πρεμιέρα περιμένει τον θεατρίνο της λοιπόν και το κουδουνάκι της έναρξης χτύπησε.

Το ποιος θα γιορτάσει την επιτυχία του θα φανεί στο πέσιμο της αυλαίας.

 

Στέλλα Α.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *