Ορκίσου και σήμερα πως θα Σε αγαπάς, λίγο παραπάνω κάθε μέρα

Κάποια ψεύτικα δάκρυα και κάποιες συγγνώμες μοιάζουν πόρνες. Πληρώνονται να κάνουν την δουλειά τους και μετά μεταμφιέζονται πάλι σε παραμύθι.  Μιλάνε, αγαπάνε, αγγίζουν, παραπλανούν, μέχρι να ντυθούν πάλι αλήθειες.
 
Σήκω πάνω και ορκίσου πως θα σε αγαπάς λίγο παραπάνω κάθε μέρα. Κανέναν καρκίνο δεν θα δεχτείς πάνω στην λευκή σου σάρκα να σου ρουφάει το αίμα. Καμία αρρωστημένη σχέση δεν θα σε βγάλει από τον δρόμο σου. Τίποτα δεν θα σε τραβήξει από το φως στα έγκατα της γης. Κανένα χέρι δεν θα σε κατεβάσει στον Άδη και μετά θα δεχτείς να σε χαϊδέψει. Κανένα στόμα δεν θα μιλήσει άσχημα και μετά θα σκύψει να σε φιλήσει.
 
Να είσαι γενναιόδωρη με τους ανθρώπους αλλά όχι αφελής. Να τους συγχωρείς, αλλά να μην τους επιτρέπεις ποτέ πάλι να σου ρίξουν λάσπη πάνω στο όμορφο πρόσωπο σου. Να είσαι ανώτερος άνθρωπος αλλά όχι εγωιστής.  Να στέκεσαι πιο ψηλά από μικροπρέπειες, αλλά να μην είσαι υποτελής. Και πάνω από όλα, να είσαι σε θέση να αναγνωρίζεις εάν σε αγαπάνε, ακόμα και όταν δεν έχουν να πάρουν τίποτα από εσένα. Γιατί εκεί θα τους κρίνεις τους ανθρώπους. Όταν δεν θα έχουν κανένα όφελος από το άτομο σου.
 
Σ’ αγαπώ θα σου λένε πολλοί. Όταν έχεις τα χέρια σου ανοιχτά. Όταν όμως τα έχεις κλειστά στις τσέπες και δεν έχεις τίποτα να τους δώσεις, πόσα σ’ αγαπώ θα ακούσεις; Κάποιος κάποτε μου είχε πει, έχω βαρεθεί να με συγχωρείς πια. Και είχε δίκιο. Δεν έφταιγε εκείνος που έκανε λάθη συνέχεια. Έφταιγα εγώ που κάθε φορά τον συγχωρούσα. 
 
Άρα δεν κάνει κανένα κακό να αφήνουμε τον άλλον στην μοίρα του. Εάν η μοίρα του σταθεί επιεικής μαζί του, ας συνεχίσει τον δρόμο του, έχοντας πάρει το καλό από εσένα και το έχει φυλάξει σαν κάτι πολύτιμο. 
Ο καθένας παίρνει και το ρίσκο των επιλογών του. Δεν μπορείς να φορτώνεσαι των άλλων τα κρίματα πάνω σου. Ο σταυρός ο δικός σου λέει μόνο το όνομα σου. 
 
Μπέττυ Κούτσιου 
 
“Ορκίσου και σήμερα πως θα Σε αγαπάς, λίγο παραπάνω κάθε μέρα. “

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *