20 Μαΐου 2019
Share

Η χώρα μας είμαι Εγώ! Η χώρα μας είσαι Εσύ! 

19 Μαΐου 2019 σήμερα.
Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Δεν είμαι Πόντια.
Έχω όμως κατά το ήμισυ αίμα Μικρασιάτικο κι αυτό λέει πολλά.

Αφιερωμένο το video στους απανταχού Πόντιους, αλλά και σε ολάκερο τον Ελληνισμό, που όπου κι αν τον σκορπάνε, όσο κι αν τον συρρικνώνουν, όσα εγκλήματα κι αν κάνουν σε βάρος του (αλλοεθνείς και ομοεθνείς του), δεν μπορούν με τίποτα να τον αφανίσουν! Κι ούτε πρόκειται να το κάνουν! Άλλωστε το έχει αποδείξει αυτό η Ιστορία πολλάκις!

Κι ας μοιάζει κάποιες φορές πως έχει ήδη γίνει. Ας πιστεύουν πολλοί πως η Ελλάδα είναι ξεγραμμένη. Ας έχουν αλλάξει πολλά στον τρόπο ζωής μας, στην κουλτούρα μας, ακόμα και στις παραδόσεις μας.
Έτσι κι αλλιώς πουθενά και τίποτα ανά τον κόσμο και το χρόνο δε μένει ίδιο. Κι αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε πως κάθε φορά που ερχόταν μια αλλαγή σε κάτι κατεστημένο, προκαλούσε φόβους και αντιδράσεις.
Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, να αισθάνεται πιο άνετα και ασφαλής με το γνώριμο και οικείο, με το παλιό και παραδοσιακό. Αν ήταν όμως έτσι θα έπρεπε να ζούμε ακόμα σε σπηλιές.

Δε φοβάμαι τις αλλαγές που γίνονται κάποιες φορές στη γλώσσα μας, στην παράδοση μας κλπ. Ξέρω πως κάποιες γίνονται με σκοπιμότητα ενώ άλλες είναι για καλό. Όμως επ ουδενί δεν πιστεύω ότι μπορούν να οδηγήσουν σε αφανισμό!
Την Ελλάδα την αγαπάει η γη που την φιλοξενεί. Την αγαπάει ο Θεός! Την αγαπάει ο ήλιος! Όλοι την αγαπάνε την Ελλάδα, γι αυτό και τόσο συχνά και ανελέητα κάποιοι τη μάχονται.
Άλλωστε, συνήθως πολεμάμε αυτό που φοβόμαστε! Ας μη γελιόμαστε. Έτσι δεν είναι;

Ας σταματήσουμε να αφορίζουμε τη χώρα μας επιτέλους! Με πονάει να ακούω Έλληνες να την κατηγορούν και να την καταριούνται για την κατάντια της!
Η χώρα μας είμαστε εμείς! Η χώρα μας είναι η Ιστορία της που ακόμα τη διδάσκονται και σε άλλες χώρες! Η χώρα μας είναι ένα ζηλευτό σημείο στο χάρτη της οικουμένης, λέοντος μερίδα! Η χώρα μας είναι ο τεράστιος και γενναιόδωρος ήλιος της, είναι η απέραντη σμαραγδένια θάλασσα που τη σφιχταγκαλιάζει, είναι τα αμέτρητα χιλιόμετρα ακτογραμμών που ζωγραφίζουν το μοναδικό σχήμα της. Είναι τα μνημεία της. Είναι οι απλοί άνθρωποι της στα χιλιάδες χωριά της, με το καθαρό βλέμμα, το ζεστό χαμόγελο και τη μεγάλη καρδιά! Είναι οι άνθρωποι των πόλεων που ολο κάτι τρέχουν να προλάβουν αγχωμένοι κι όλο βρίσκουν το χρόνο να πιούν έναν καφέ με την παρέα τους!
Η χώρα μας είμαι Εγώ!
Η χώρα μας είσαι Εσύ! 
Κι όσα κι αν πει κανείς, άλλα τόσα ξεφυτρώνουν στο μυαλό.
Ένα μόνο είναι σίγουρο. 
Η χώρα μας δεν είναι μια απλή χώρα! Η Ελλάδα είναι Ιδέα και Φως!
Γι αυτό και δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ!

Για όποιον ίσως βιαστεί να με κατηγορήσει για χαζορομαντική ονειροπόλα ή για Εθνικίστρια, ένα θα πω: “η γνώμη σου για μένα δεν ορίζει ποιός είμαι!”

Καλησπέρα σας..
Και να θυμάστε..
Μην απαιτείτε να πάρετε αγάπη από εκεί που δεν δίνετε!

Κατερίνα Πανταλέων

https://www.facebook.com/tromaktiko/videos/1303328069714210/UzpfSTEwMDAwMDEyMjExMjkxOTozMTg0ODEyMzE4MTk5NDc0/

About Κατερίνα Πανταλέων

Ποιά είμαι; Νομίζω πως μέχρι την ύστατη πνοή θα ψάχνω να το βρω.. Ως γέννημα - θρέμμα της πιο ερωτικής πόλης, είμαι φανατική οπαδός και υποστηρίκτρια της αγάπης και του έρωτα.. Γράφω για όλα αυτά που βλέπω, ακούω και ζω, για όλα όσα ονειρευομαι, για όλα εκείνα που δε θα ζήσω ποτέ.. Γράφω γιατί έτσι ανασαίνω περισσότερο οξυγόνο, γιατί έτσι ξορκίζω καθετί που με πονάει, γιατί απλώς δε γίνεται να μη γράφω.. Ποιά είμαι; Ίσως και να 'μαι τελικά μία πριγκίπισσα, που κατά λάθος ξέφυγε από κάποιο παραμύθι κι όλο ψάχνει το δρόμο να γυρίσει πίσω σε αυτό..

Μπορεί επίσης να σας αρέσει