Ευχαριστώ όσους με πληγώσατε

Ακριβό το τίμημα. Δεν είναι και εύκολο να γαμάς την ψυχή σου για να μη στεναχωρείς τους άλλους.              Έμαθα μέσα από αδιαφορίες, επιφανειακές αγάπες, αγάπες με ημερομηνία λήξεως και φιλίες που στα δύσκολα έφυγαν και χάθηκαν.
 
Έγινα πιο δυνατή. Έμαθα να κρατώ απόσταση από αυτούς που ξέρουν μόνο να πληγώνουν. Δεν κρατώ καμία κακία, μόνο φεύγω μακρυά. Δεν επενδύω πια σε χάρτινες λέξεις που σκίζονται στο πρώτο φύσημα του αγέρα, αλλά σε πράξεις σταθερές και σε ανθρώπους που ξέρουν και μπορούν να νιώσουν την αγάπη.
 
Σας ευχαριστώ που με πληγώσατε, γιατί μου μάθατε να επιτίθεμαι στο σινάφι σας πια με το πιο δυνατό όπλο. Την ανωτερότητα. Με κάνατε να συνειδητοποιήσω πως δεν είναι όλοι σαν εμένα και πως δυστυχώς πρέπει να επιλέγω πια για ποιους θα νοιάζομαι. Σας είμαι ευγνώμων.
 
Μου “διδάξατε”, πως η παρουσία μου δεν πρέπει να επιβάλλεται, αλλά να ζητείται και η απουσία μου, να γίνεται αισθητή και όχι να μετριέμαι σαν κάτι αδιάφορο, περαστικό. Ευχαριστώ αυτούς που με πλήγωσαν γιατί διαβάζοντας τους, διδάχθηκα πως να αναγνωρίζω πια τα αληθινά συναισθήματα.
 
Βίωσα τον πόνο σιωπηλά, αλλά μέσα πια από τη σιωπή, η φωνή μου, ακούγεται καθαρή, δυνατή και οι αποδεκτές δεν θυμίζουν τίποτα από εκείνα τα κλεισμένα αυτιά με τις ωτασπίδες του εγωισμού και της αδιαφορίας. Έμαθα να σας αφήνω να πράττετε καθώς νομίζετε και νιώθετε, αλλά πια δεν ανέχομαι να παραβιάζετε τα όρια και τα δικαιώματα μου.
 
Έμαθα από όλους εσάς τους “σωστούς”που με πληγώσατε, πώς αξίζετε και εσείς τον σεβασμό μου, γιατί είναι μεγάλη κατάρα τελικά η ψυχή σας να είναι γεμάτη φθόνο, κακία και μικροπρέπεια. Με βάλατε να τραβάω κουπί σε μια βάρκα τρύπια, στη μέση μανιασμένης θάλασσας.
 
Σας ευχαριστώ. Σας είμαι ευγνώμων που με πληγώσατε γιατί μέσα από εσάς κατάλαβα τελικά πως είναι να είμαι άνθρωπος. Και πως η αγάπη είναι το μέγιστο συναίσθημα. Κάθε ώρα, κάθε στιγμή και όχι λεπτά ενθουσιασμού. Σας είμαι ευγνώμων. 
 
Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *