14 Ιουνίου 2019
Share

Σκόρπιες σκέψεις που πονάνε

Σήμερα τράβηξα το ξέφτι μιας πετσέτας. Έφυγε πέρα ως πέρα. Ξέφτισε κι αυτή όπως η ζωή μου, πάλιωσε σαν την ανάμνηση του τελευταίου φιλιού σου. Πότε ήταν άραγε; Δεν θυμάμαι. Δεν θυμάμαι… Σκόρπιες αναμνήσεις που πονάνε. Πάντα πονούσαν. Πάντα υπήρχαν εκεί να μου θυμίζουν ότι άλλα ονειρεύτηκα, άλλα ζούσα, άλλα φανταζόμουν – μάλλον- ότι ζω.

Δε φταις εσύ, όχι δε φταις. Η φαντασία μου φταίει. Από την αρχή δεν ήμουν τίποτα για σένα, τίποτα ουσιώδες, τίποτα αξιαγάπητο. Απλώς κάτι στο δρόμο σου. Κάτι που σε ξεστράτισε απ’ όσα εσύ ονειρευόσουν. Για πολύ καιρό προσπαθούσα να μπω στα όνειρά σου -χωρίς επιτυχία- όπως αποδείχτηκε άλλωστε. Κι εκεί που τώρα είσαι, ίσως αυτό να ήθελες.

Πως να το αντέξω όμως; Πώς να πείσω το μυαλό μου να μη σκέφτεται, την ψυχή μου να μη σε λαχταρά, τα μάτια μου να μη σε βλέπουν; Πώς να δαμάσω τη θέλησή μου να τρέξω στην αγκαλιά σου! Πώς; Το μόνο που έχω είναι τα όνειρά μου τα βράδια. Εκεί είσαι δικός μου. Σ’ αγκαλιάζω, σε φιλώ, είμαστε μαζί. Με τα μάτια κλειστά είμαστε μαζί. Όταν όμως τα ανοίγω, μεγαλώνει όλο και πιο πολύ το κενό μέσα μου. Σ’ αγαπάει άραγε όπως εγώ; Θα σ’ αγαπάει για πάντα; Για πάντα! Για πάντα, όπως εγώ!

Λίνα Κατσίκα

About Λίνα Κατσίκα

Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου με ένα τετράδιο πλάι στο μαξιλάρι μου να το γεμίζω, πριν ο ύπνος καλύψει τα μάτια μου, με γράμματα,ζωγραφιές,χαμόγελα ή δάκρυα. Πάντα οι λέξεις αποτελούσαν το καταφύγιό μου. Με αυτές μοιραζόμουν τις χαρές μου, τα όνειρά μου, τις σκέψεις μου και σ' αυτές κατέφευγα όταν φουρτούνιαζε η ψυχή μου κι έψαχνα ηρεμία. Μου έχουν κρατήσει συντροφιά σε ώρες μοναξιάς και εσώτερης αναζήτησης, με έχουν ταξιδέψει. Μεγάλωσα και το τετράδιο παραμένει στο μαξιλάρι πλάι μου. Μόνο που όσα πλέον σημειώνω εκεί τα μοιράζομαι και με άλλους ανθρώπους που διαβάζοντάς τα ακουμπούν πάνω τους τη δική τους ψυχή κάνοντάς με να νιώθω πως εκεί έξω υπάρχει ακόμη αγάπη,ζεστασιά, μεγαλείο ψυχής.....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει