“Η ζωή στηρίζεται στο σεξ και οι γυναίκες δεν αγγίζουν την ηθική τελειότητα” Freud

Όλα καλά και όλα ανθηρά με τον αγαπημένο πατέρα της ψυχιατρικής τον οποίο συμπαθώ και έχω μελετήσει. Μα αυτή η εμβάθυνση στο έργο του με οδήγησε σήμερα να σου σχολιάσω κάποιες θέσεις του, φτωχά πλην τίμια. Γιατί ναι μεν μας έδωσε το βήμα να εμβαθύνουμε στη ψυχή μας και να θεραπευτούν πολλοί άνθρωποι διαχρονικά όμως το ζήτημα ξεχείλωσε λίγο βρε παιδί μου. Που, θα αναρωτηθείς και εγώ θα έρθω να σου απαντήσω.

Η ζωή στηρίζεται στο σεξ και οι γυναίκες δεν αγγίζουν την ηθική τελειότητα.  Μας είπε και μας τόνισε, αλλά εκεί είναι που θα σου πω εντάξει μη φτάνουμε και στα άκρα.  Έτσι πάμε αρχικά να πιάσουμε τη πρώτη θέση του, η ζωή περιστρέφεται γύρω από τον άξονα της σεξουαλικότητας. Αυτή είναι η αιτία, η λύση και το αποτέλεσμα για κάθε τι που μας περιστοιχίζει. Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν σε αυτή μας τονίζει ο Freud κι εγώ αισθάνομαι πως αν ισχύει αυτό η έννοια άνθρωπος ισούται απόλυτα με αυτή του νυμφομανή. Γιατί ναι μεν δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς πως παίζει καθοριστικό ρόλο στο ψυχισμό μας αλλά μην το τερματίσουμε κιόλας. «Τσακώθηκα σήμερα με το αφεντικό μου και η αιτία είναι η μη υγιής σεξουαλικότητα του». Γελάς φίλτατε αναγνώστη μου και με το δίκιο σου αλλά κάτσε να δεις και τη συνέχεια.

Οι γυναίκες δεν γινόμαστε ποτέ απόλυτα ηθικές, είπε ο Freud. Δεν το έχουμε στη φύση μας, δεν, σου λέω. Αλλά από την άλλη πες πως μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να έχει βάσει αυτή η θέση, τόσοι άνθρωποι είμαστε στον πλανήτη. Όμως γιατί να κάνουμε γενικεύσεις φορώντας ταυτόχρονα το φωτοστέφανο στο δυνατό φύλο; Τα θηλυκά κατατρεγμένα στο βούρκο της ακολασίας και τα αρσενικά με το λάβαρο της τάξης και της ηθικής. Πως σου ακούγεται; Mόνο εμένα μου φαίνεται παράξενο;  Η μήπως θα έπρεπε να ξανά εξεταστεί το θέμα επί τάπητος;

Γιατί αγαπημένε μου Freud μου άφησες κενά και αναπάντητα ερωτήματα. 

Πάντα με εκτίμηση 

Χριστίνα Ρογκάκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *