14 Αυγούστου 2019
Share

Τους ανθρώπους που χαμογελούν, να τους φέρεσαι με ευγένεια


Τι ωραίο που είναι το χαμόγελο! Και πιο πολύ όταν φοράς και το παίρνεις μαζί σου. Δεν έχει σημασία που πηγαίνεις αλλά πόσο διαρκεί η στιγμή που το δείχνεις στον εαυτό σου και στους γύρω σου. Διότι, ένα χαμόγελο ποτέ δεν είναι λάθος, μήτε βάρος.
Είναι λάθος δηλαδή, όταν είσαι ερωτευμένος και γελάς χωρίς λόγο; Ή μήπως θεωρείται αδυναμία από κάποιον που δεν έχει μάθει ποτέ την αισιοδοξία και την χαρά του γέλιου; Μα και πώς να την μάθει όταν η έκφραση του δείχνει απελπισία και παράπονο;
Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που χαμογέλασες; Που ένιωσες ξανά εκείνη την δύναμη, την αξία και την αυτοπεποίθηση ότι ο κόσμος είναι όμορφος ακόμα και αν όλα στην ζωή σου έχουν αλλάξει; Ένα χαμόγελο δεν βοηθάει μόνο εσένα αλλά και κάποιον άλλον που μπορεί να έχει ξεχάσει να ελπίζει. Είναι ελπίδα να γελάς. Να πιστεύεις και να αγαπάς μαζί. Για αυτό να σέβεσαι όσους χαμογελούν. Να δείχνεις ευγένεια και σεβασμό. Διότι, Σπανίζουν και είναι πλέον λίγοι.
 
Μπορεί να μην δείχνουν την ντροπή, την ανησυχία ή τον φόβο γιατί φορούν το γέλιο, αλλά κατά βάθος πονούν. Αλλά προτιμούν να μοιράζουν την φωτεινή πλευρά της ζωής γιατί με αυτήν έμαθαν να κυνηγούν τα όνειρά τους.
 
Αν τους συναντήσεις, μην τους προσπεράσεις. Ανταπέδωσε αυτήν πράξη τους, και χαμογέλα.
Ακόμα και αν δεν σου αρέσει να γελάς, κάνε το για λίγο. Για να γεμίσεις την ψυχή σου και να αυξήσεις τον πληθυσμό του γέλιου που όλο και μαραίνεται.
 
Και αν τελικά σου άρεσε και εσένα, υιοθέτησέ το και διάδοσέ το παντού! Μην φοβάσαι να χαμογελάς.
Δεν το χρωστάς πουθενά! Μόνο στον εαυτό σου και πρέπει να μάθεις επιτέλους να τον κάνεις ευτυχισμένο.
Το γέλιο είναι πηγή ζωής. Μην ξεχνάς ποτέ να ξεδιψάς πλάι του…
 
Νικόλ Παπαδοπούλου

About Guest Μεταξύ μας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει