23 Αυγούστου 2019
Share

Υπάρχει ακόμα ο άντρας παλαιάς κοπής

Ζούμε σε περίεργες εποχές γεμάτες από ανασφάλειες και φόβους σίγουρα. Έτσι μέσα σε αυτές τα ιδανικά έχουν αλλοτριωθεί και η αναζήτηση του αληθινού έχει μπει στο περιθώριο. Οι άνθρωποι βουλιαγμένοι μέσα στα προβλήματα τους έχουν αλλάξει, προτιμούν να μην αναλωθούν στην απόκτηση του μοναδικού αυτού που θα τους βγάλει από τη βολή του εύπεπτου. Αλληλένδετα λοιπόν και οι σχέσεις των δυο φύλων έχουν αλλοιωθεί χάνοντας την παλιά αίγλη τους με αποτέλεσμα είτε μιλάμε για γυναίκες είτε για άντρες η εικόνα που παρουσιάζουν να είναι ανησυχητικά μεταλλαγμένη. Μα να όμως που στη συγκεκριμένη περίπτωση του κανόνα του σήμερα ευτυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν οι εξαιρέσεις.

Αν κοιτάξεις γύρω σου προσεκτικά θα δεις λοιπόν πως το αδύναμο αλλά και το δυνατό φύλο έχουν διαφυλάξει δείγματα τους με παρακαταθήκες από το παρελθόν στο παρόν που αποδεικνύουν πως δεν χάθηκε κάθε ελπίδα για το αύριο. Σίγουρα είναι δύσκολο να τα συναντήσεις μα αν είσαι τυχερός και βρεθούν στο δρόμο σου, μπορούν να σε μαγέψουν. Εγώ λοιπόν θα ήθελα σήμερα να σου μιλήσω για αυτόν τον άντρα παλαιάς κοπής βάζοντας τον εαυτό μου στις ευνοημένες της τύχης.

Αυτός που τον ξεχωρίζεις με την πρώτη ματιά από το ήρεμο βλέμμα του και το καθάριο μη επιτηδευμένο χαμόγελο του. Η χειραψία μαζί του από τη πρώτη γνωριμία είναι ικανή να σε κάνει να νοιώσεις να σε τυλίγει ζεστασιά σε όλο σου το κορμί. Ενώ ταυτόχρονα η ασφάλεια που νοιώθεις στο πλευρό του έρχεται λες και δεν έχει προσπαθήσει καθόλου για αυτό, κάνοντας σε να αισθάνεσαι σιγουριά. Παράλληλα δεν θα μπει στη διαδικασία να σου κάνει φιγούρα, δεν τον αφορά αυτό, δεν τον νοιάζει. Είναι ο τύπος ρε παιδί μου που θα βγει από το αυτοκίνητο για να σου ανοίξει την πόρτα λες και αυτό είναι κάτι απαράμιλλα δεδομένο που γίνεται φυσιολογικά. Ταυτόχρονα οι μικρές χαζές επιθυμίες σου θα πραγματοποιηθούν προτού τις συνειδητοποιήσεις καν, κάνοντας σε να σαστίζεις. Θα μπει μπροστά για σένα και θα σε προφυλάξει από κάθε τι που μπορεί να σκεφτεί πως θα σε βάλει σε κίνδυνο.

Από την άλλη όμως σε καμία περίπτωση δεν θα σε κάνει να σκεφτείς πως η ιδανική για αυτόν είναι η γυναίκα η δούλα και κυρά. Όχι αυτό δεν του πάει σε θέλει άρτια δίπλα του και δεν γουστάρει να βάλεις τα όνειρα σου στο περιθώριο για εκείνον αλλά και για τίποτα άλλο. Είναι αυτός που θα ασχοληθεί με όλες τις δουλειές εκτός ή εντός του σπιτιού, γιατί ξέρει πως ο άντρας θα πρέπει να στηρίζεται ο ίδιος στα πόδια του. Ενώ παράλληλα τα συναισθήματα του δεν θα μπει στη διαδικασία να στα κρύψει γιατί δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Είναι λοιπόν αυτό που βλέπεις και νοιώθεις, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από αυτό. Έτσι αυτή είναι η μεγαλύτερη γοητεία του που τον κάνει μοναδικό. Είναι αυτός ο άντρας της παλιάς εποχής, εκείνος που θα τον ερωτευτείς μέσα στην αλήθεια του. Αυτόν που θα σου ευχηθώ ολόψυχα να συναντήσεις στη πορεία της ζωής σου.

Χριστίνα Ρογκάκου

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει