Σεπτεμβριάτικα δειλινά στο κέντρο της Αθήνας

Τα Σεπτεμβριάτικα δειλινά στο κέντρο της Αθήνας, τόσο υπόγεια όμορφα, τόσο γήινα… Άνθρωποι πάνε κι’έρχονται σε Ερμού και Αθηνάς με ηλιοκαμμένα δέρματα, κουβαλώντας ακόμη λίγο καλοκαίρι επάνω τους. Με ξανοιγμένα μαλλιά από τον ήλιο και καλοκαιρινά φιλιά να κρέμονται απ’ τα χείλη τους. Με Αυγουστιάτικες υποσχέσεις για σμίξιμο το ερχόμενο καλοκαίρι στις τσέπες τους.

Τα Σεπτεμβριάτικα δειλινά στο κέντρο της Αθήνας, τόσο μυστηριακά και ενεργειακά φορτισμένα… Ένα ζευγάρι φιλιέται στη Βουλής και ένα άλλο, μελλοντικό κάνει την πρώτη του χειραψία στην Πλατεία Συντάγματος. Μια παρέα πίνει τσίπουρα στους Διόσκουρους και δύο εραστές χωρίζουν με δάκρυα στα μάτια τις ζωές τους στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Τα Σεπτεμβριάτικα δειλινά στο κέντρο της Αθήνας, στιχάκια σε τοίχους και γκράφιτι… Μουσικάντηδες που σε ταξιδεύουν πίσω στο νησί με τις μελωδίες τους. Ηλιοβασίλεμα στο Γκάζι όπως περνάς με τον ηλεκτρικό. Βόλτα στην Παλιά αγορά μετά την πρώτη μέρα στη δουλειά.

Τα Σεπτεμβριάτικα δειλινά στο κέντρο της Αθήνας, σμίξιμο με φίλους συνοδευόμενα από γέλια και χαρές. Επιστροφές εκεί που πάντα θες να επιστρέφεις. Και η πεποίθηση ότι τίποτα δεν χάνεται για πολύ. Απλά αναστηλώνεται και επιστρέφει σε σένα με άλλη μορφή. Όπως οι εποχές του χρόνου. Όπως ένα φθινόπωρο μετά την κάψα του καλοκαιριού.

Εύα Κοτσίκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *