21 Σεπτεμβρίου 2019
Share

Πάντα περισσεύαμε

Ας μιλήσουμε λοιπόν για την αγάπη που χάσαμε. Εκείνη που αφήσαμε να μας γλιστρήσει μέσα από τα χέρια.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τον έρωτα που εμποδίσαμε να υπάρξει. Για τα όνειρα που καταδικάσαμε. Για τις στιγμές εκείνες που ποτέ δεν ζήσαμε και για εκείνες τις άλλες που τοποθετήσαμε στη θέση των αληθινών.

Ας μιλήσουμε για τα λόγια που δεν αφήσαμε ελεύθερα να βγουν από το στόμα και για εκείνα που βγήκαν μασκαρεμένα και μακιγιαρισμένα αληθινά.

Για εκείνες τις βόλτες; Για εκείνες λέω που κάναμε ως την άκρη του ονείρου, θες να μιλήσουμε;

Ας μιλήσουμε για όλα αυτά που χάσαμε στην προσπάθεια να κερδίσουμε μιαν άλλη ζωή, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μας.

Μα για ποια ζωή να μιλήσουμε; Για ποια απόκοσμη κραυγή απελπισμένη; Για τη δική μου; Τη δική σου; Ή εκείνη των κορμιών των στερημένων απ’του πόθου τα αγγίγματα; Ενός πόθου που πνίγηκε σε έναν κρυφό λυγμό, ένα βράδυ καθώς κοιτούσαμε τ’ αστέρια. Όχι μαζί, μα χωριστά, αφού ποτέ δεν φτάσαμε ο ένας για τον άλλο. Μα η αλήθεια είναι πως πάντα περισσεύαμε. Γι’αυτό και δεν χωρέσαμε ο ένας στου άλλου τ’όνειρο.

Εύα Κοτσίκου

About Εύα Κοτσίκου

Είμαι η Εύα και ζω στον δικό μου ονειρόκοσμο ο οποίος αποτελείται από χαρτιά, μολύβια και λέξεις. Μεγαλωμένη στην πιο μποέμ συνοικία της Αθήνας, τα Πετράλωνα, δεν θα μπορούσα παρά να είμαι λάτρης του Κέντρου. Αγαπώ να βολτάρω στα Αθηναϊκά στενά, τους καλλιτέχνες και την ποίηση του δρόμου, την ποίηση γενικότερα, τη σοκολάτα και τα χαμόγελα στα χείλη των ανθρώπων.
Δηλώνω αιώνιο παιδί και πιστεύω ότι η ευγένεια, η θετικότητα και η καλοσύνη μπορούν να μαλακώσουν και την πιο σκληρή καρδιά. Γελάω δυνατά και συγκινούμαι εύκολα. Γράφω παντού, όπου βρω, ακόμα και σε χαρτάκια για τσιγάρα και ας μην καπνίζω. Μπορώ να εμπνευστώ ακόμα και από έναν κόκκο άμμου. Λατρεύω τα τραγούδια και τα ταξίδια, ειδικά αυτά που κάνω πάνω σε χάρτινα καράβια... Είμαι η Εύα και στόχος μου είναι να σας πάρω μαζί μου στα ταξίδια αυτά...

Μπορεί επίσης να σας αρέσει