Αν είμαι η δεύτερη επιλογή σου, τότε είσαι η επιλογή του αντίο

Μεγάλα λόγια θα μου πεις αγαπημένε μου αναγνώστη, που εύκολα τα λέει κάποιος αλλά δύσκολα τα εφαρμόζει και θα συμφωνήσω μαζί σου. Έτσι δεν θέλω να σου κρυφτώ και να πάρω το ρόλο του έξυπνου διότι και εγώ ακόμα το δουλεύω με τον εαυτό μου. Όμως θα σου πω την αλήθεια την οποία αναγνωρίζουμε και οι δυο. Αν είμαι η δεύτερη επιλογή για τον άλλο τότε αυτός θα πρέπει να είναι η επιλογή του αντίο.

Γιατί ο ρόλος του δεύτερου απλά δεν μας αξίζει. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεσαι η καβάτζα στην ζωή κανενός διότι δεν γεννήθηκες για να είσαι αυτό. Άσε η εναλλακτική να είναι ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια αν σε στενέψει το πρώτο ή η τσάντα που μπορεί να φθαρεί και χρειάζεται να έχεις μια εφεδρική που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο στην ανάγκη. Φρόντισε όμως να μην είσαι εσύ ο μπαλαντέρ για κανέναν.

Ναι γιατί αν ο ίδιος δεν απαιτήσεις τον ρόλο της προτεραιότητας για τον εαυτό σου κανείς άλλος δεν θα το κάνει, μη γελιόμαστε. Το βόλεμα κακά τα ψέματα όλοι σε κάποιες στιγμές της ζωής μας το έχουμε ψάξει, μα όταν αυτό σχετίζεται με ανθρώπινες ψυχές είναι ασυγχώρητο λάθος. Όλους μανούλα μας έκανε και κανείς δεν φύτρωσε για να μπαίνει στην αναμονή. Ο εαυτός σου θα προστατευθεί μόνο αν φροντίσεις εσύ για αυτό, έτσι θα είναι δικό σου ολίσθημα αν γίνεις υποχείριο άλλων ανάλογα με τις ορέξεις τους.

Κοίτα λοιπόν να δυναμώσεις την αυτοπεποίθηση σου ο ίδιος και να δεις τι πραγματικά σου αξίζει. Μη μένεις στο περιθώριο ως αναπληρωματικός για κανέναν αλλά διεκδίκησε την θέση του πρωταγωνιστή για σένα. Δες τι αξίζεις και ψάξε για ανθρώπους που θα αναγνωρίσουν την μοναδικότητα σου. Υπάρχουν κι αυτοί εκεί έξω, πίστεψε το. Από την άλλη όμως όσον αφορά αυτούς που σου βάζουν την ταμπέλα της δεύτερης επιλογής, δείξε τους εκείνη του αντίο.   

Χριστίνα Ρογκάκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *