9 Ιανουαρίου 2020
Share

Αφού θες να φύγεις, φύγε!

Το ότι ψάχνεις λόγους για να φύγεις, σημαίνει πως ποτέ δεν ήσουν εκεί. Ποτέ δεν έδωσες βάση στον άνθρωπο που είχες δίπλα σου. Το πιο εύκολο για σένα θα είναι να ρίξεις τις ευθύνες στον άλλον και να φύγεις. Αυτός είσαι, έτσι είσαι.
Πού ήσουν εσύ στα δύσκολα του άλλου; Πού ήσουν όταν χτύπαγε το τηλέφωνο σου και πάντα ήσουν απασχολημένος; Είχες το θράσος να πεις πως σε κούρασε η γκρίνια; Καημένε, η γκρίνια που λες ήταν κραυγή για να αλλάξεις. Η δική σου αδιαφορία κάτι το σύνηθες. Για σένα, όχι για τον άλλον όμως. Ζητάς χαμόγελο;
Δεν ξέρεις πως τα αληθινά χαμόγελα βγαίνουν από τη ψυχή; Εσύ φρόντιζες κάθε μέρα να του την μαυρίζεις.
 
Τι σου φταίει ο άλλος, αν εσύ ακόμα δεν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου; Όταν δεν ξέρεις τι θέλεις και στέλνεις μπερδεμένα μηνύματα κάθε στιγμή; Οι σχέσεις άνθρωπε μου, δεν είναι σταυρόλεξο να ψάχνει ο άλλος τα κάθετα και τα οριζόντια. Οι σχέσεις είναι μια ευθεία. Και εσύ όλο παράλληλα το πας.
 
Ακόμα και ένα παιδί έχει πιο ξεκάθαρα θέλω από εσένα. Σήκω και φύγε χωρίς να ψάχνεις το πως θα φταίει ο άλλος. Χωρίς αφορμές γελοίες που θα δικαιολογήσουν την απόφαση σου. Απλά σήκω και φύγε.
Και να είσαι σίγουρος πως δεν θα λείψεις από πουθενά.
 
Και μια συμβουλή, μείνε μόνος σου γιατί δεν το’ χεις και δε θα το βρεις ποτέ. Άσε τους άλλους να τους βρει αυτός που πραγματικά τους αξίζει.
 
Ιωάννα Νικολαντωνάκη

About Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει