Πολύ δήθεν για να είναι αληθινό

Μεγαλώνοντας διαβάζεις τα πράγματα διαφορετικά, κρίνεις και κρίνεσαι, αντιλαμβάνεσαι και κατανοείς, μπερδεύεσαι και συμπεραίνεις. Έχεις αποκτήσει εμπειρίες, οι οποίες σε κάνουν να βλέπεις το καθετί από μια άλλη σκοπιά. Καταφέρνεις στην ιδανικότερη των περιπτώσεων να φτάσεις στην αυτογνωσία και να καταλάβεις τι στην ευχή γίνεται με’ σένα. Έτσι, αν πεις πως έχεις αρχίσει να τα βρίσκεις με τον εαυτό σου, αρχίζεις και παρατηρείς τις συμπεριφορές των άλλων ανθρώπων γύρω σου.

Εκεί λοιπόν ξεκινούν τα ζόρια. Διότι βλέπεις από τη μια να βγαίνουν φτυάρια, ισάξια με αυτά που μπορούν να θάψουν ορδές δεινοσαύρων, και από την άλλη, παρατηρείς τους ίδιους που έθαβαν να ανοίγουν τους λάκκους και να προσφέρουν λουλουδάκια σε εκείνους που είχαν τακτοποιήσει λίγο πριν. Έτσι, τότε έρχεται η στιγμή που αρχικά σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό μπροστά σε αυτή τη σουρεάλ σκηνή και λες “δεν μπορεί κάτι δεν πιάνω βρε αδερφέ, πάει χάζεψα”. Αλλά αμέσως μετά, όταν βλέπεις μεταξύ των προαναφερθέντων σκηνικά τύπου να φιλιούνται – αγκαλιάζονται, όπως έλεγε και ο αγαπημένος παρουσιαστής, αρχίζεις και γελάς νευρικά. Ενώ ανά διαστήματα φτύνεις και τον κόρφο σου, είναι να μας τύχουν τέτοιες φιλίες καρδιάς;

Α πα πα, μακρυά χαρά μου, μακρυά. Βρωμάει το πράγμα και είναι κρίμα να χαθείς μέσα στην μπόχα. Τι να το κάνεις όλο αυτό, είναι πολύ ψεύτικο και επιφανειακό. Φωνάζει δήθεν από χιλιόμετρα και δεν υπάρχει λόγος να αναλωθείς σε αυτό. Από την άλλη μη διανοηθείς να κάνεις τη Μητέρα Τερέζα, λέγοντας στον αναστημένο Λάζαρο το τι θάψιμο είχε φάει. Διότι ναι μεν μπορεί να ήσουν εσύ που άκουγες τα αίσχη για αυτόν από τον δήμιο του, αλλά αν τολμήσεις να του τα πεις σου εγγυώμαι πως θα σε βγάλουν ψεύτη αμφότεροι.

Διότι βολεύονται στο ψέμα τους αγαπούλα μου, τα συμφέροντα τους εξυπηρετούν. Γουστάρουν το σκηνικό που φτιάχνουν και ποιος είσαι εσύ που θα τους στερήσεις τα γούστα τους. Μόνο φυλάξου, γιατί σου αρέσουν πολύ τα αληθινά και ντόμπρα, κοίτα να δεις πού τη θυμήθηκα αυτή τη λέξη, για να μπεις στο χορό τους. Κι ας γνωρίζετε και οι προαναφερθέντες και εσύ, γιατί μην αμφιβάλλεις, το ξέρουν, πως είναι πολύ δήθεν για να είναι αληθινό το σκηνικό. Μα είπαμε όμως, σε αυτό τον κόσμο εντέλει, ο σώζων εαυτόν σωθήτω.       

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *