Είναι κάποιοι άνθρωποι στη ζωή μας… ευλογία Θεού

Έρχονται στη ζωή σου από το πουθενά και κλέβουν ένα κομμάτι από αυτήν. Είναι κάποιοι άνθρωποι που εισβάλλουν στη ζωή σου ως ευλογία Θεού. Ανεξάρτητα από τον καιρό που τους γνωρίζεις, πολύ ή λίγο. Ανεξαρτήτως από την καθημερινή ή μη επικοινωνία σας, έχουν μια αύρα ξεχωριστή. Είναι εκείνοι που τις πιο δύσκολες στιγμές, όπου το σκοτάδι έχει απλωθεί γύρω σου, τις κάνουν να φαντάζουν πιο φωτεινές.

Είναι τα λόγια τους, που σου χαρίζουν μια αχτίδα φωτός στην άκρη του τούνελ που έχεις βρεθεί. Με φράσεις απλές, όπως “είμαι εδώ για σένα” ή “δεν είσαι μόνη”. Πείτε όμως αλήθεια, ποιος δεν έχει νοιώσει την ανάγκη να τις ακούσει σε περιόδους δύσκολες της ζωής του; Είναι εκεί για σένα, για να σε ακούσουν με μόνο στόχο τους να σε κάνουν να νοιώσεις άνετα. Να σου χαρίσουν ηρεμία και ασφάλεια.

Έχουν τη μαγική ικανότητα να σε κάνουν να τους εμπιστευτείς από το πρώτο κιόλας λεπτό, αφού μπορούν να διεισδύσουν στα άδυτα της ψυχής σου με ένα και μόνο βλέμμα. Λειτουργούν ως προστάτες, ψυχολόγοι, σαν μια ομπρέλα η οποία κάθε φορά που η καταιγίδα ετοιμάζεται να ξεσπάσει είναι εκεί για να σε προστατέψει. Είναι η φωνή τους που θα νοιώθεις πρώτα την ανάγκη ν’ακούσεις, η αγκαλιά τους που θα γυρέψεις και η συμβουλή τους αυτή που θα αναζητήσεις. Είναι αυτοί που μόνο το καλό σου θέλουν κι αν τύχει να δουν πως πέφτεις θα σε τραβήξουν με μιας για να σταθείς όρθιος και πάλι.

Είναι άνθρωποι, που μπορεί να μην είναι συνέχεια κοντά σου, μα έχουν τον τρόπο να εκμηδενίζουν τις αποστάσεις που σας χωρίζουν με μια φράση του τύπου “να προσέχεις” ή “να χαμογελάς”! Κι είσαι εσύ που θα το κάνεις, διότι ξέρεις καλά πως τα λόγια τους δεν κρύβουν κανένα συμφέρον. Μιας και κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα τους την εννοούν. Θέλουν να είσαι καλά κι αρκεί έναν τέτοιο άνθρωπο να έχεις στη ζωή σου κι όλα θα φαντάζουν πιο φωτεινά!

Ελισάβετ Ηλιούδη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *