Πρέπει να είσαι έτοιμος για το τίμημα

Για κάθε δράση, υπάρχει και μια αντίδραση. Για κάθε απόφαση ένα τίμημα. Δεν είναι παράδοξο, μια τόσο δα λεξούλα να αντέχει τόσο βάρος; Τίμημα λοιπόν ή κόστος, όπως θες ονόμασέ το, είναι το αντίτιμο των πράξεων μας. Τα ρέστα. Αυτό που τελικά μένει όταν σβήσει η γεύση της ικανοποίησης μιας πράξης και μείνει η επίγευση του αποτελέσματος.

Εμείς οι άνθρωποι φοβόμαστε να βγάλουμε προς τα έξω τον αληθινό μας χαρακτήρα, συνήθως από ανασφάλεια ότι δε θα αρέσουμε, ή ακόμα χειρότερα ότι δε θα εντυπωσιάσουμε. Δεν έχουμε αναλογιστεί ποτέ όμως ότι υιοθετώντας συμπεριφορές που δε μας ταιριάζουν, δεν μπορούμε να τις υποστηρίξουμε και αυτό φαίνεται! Το να μπαίνουμε σε ένα ρόλο χωρίς να μπορούμε να τον υποδυθούμε σωστά, αυτό μας κάνει ακόμα χειρότερους στα μάτια των άλλων. Γιατί να πληρώνουμε το τίμημα για κάτι που όλοι μας το απεχθανόμαστε;

Ψάχνουμε παντού γύρω μας το αυθεντικό, το αληθινό, το έντιμο και καταλήγουμε να πιεζόμαστε σε ρόλους μόνο και μόνο από ανασφάλεια. Καταντάμε να είμαστε αρεστοί στους άλλους αλλά όχι στον εαυτό μας. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο τίμημα που πρέπει να επωμιστούμε. Δε χρειάζεται να έχουμε κόστος στη χαρά, δε χρειάζεται να έχουμε κόστος στην καθημερινότητα μας και προπαντός, με κόστος τον ίδιο μας τον εαυτό.

Μαρία Χαρίτου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *