Έρωτας τον Ιούλιο

Η Ισμήνη χρειαζόταν επειγόντως διακοπές. Επέμενε και πίεζε το αγόρι της να πάνε κάπου μαζί. Η διαφωνία έφερε τον καυγά και οι εντάσεις έφεραν το χωρισμό. Φυσικά, μετά από αυτό οι διακοπές ήταν πλέον επιβεβλημένες. Αν και ήταν λυπημένη για το χωρισμό της, ξεκίνησε με την φίλη της την Ζανέτ για την Άνδρο. Όσο όμως απομακρυνόταν από την πόλη της, τόσο λυπόταν που θα έμενε μόνη χωρίς σύντροφο. Τα δυο κορίτσια έφτασαν στο νησί, ταχτοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο και βγήκαν για να συναντήσουν τον Πάνο το αγόρι της Ζανέτ που εργαζόταν εκεί από την Άνοιξη. Όμως, αντί για ένα αγόρι είδαν δυο, ήταν μαζί ο Σωκράτης.

Τα κορίτσια χαρήκαν για τη γνωριμία με τον Σωκράτη και πηγαίνουν όλοι μαζί για ένα ποτό. Το αλκοόλ ξαναφέρνει στο μυαλό της Ισμήνης το χωρισμό και μελαγχολεί. Αποφασίζει να βγει έξω για να πάρει λίγο καθαρό αέρα αλλά διαπιστώνει ότι ο Σωκράτης την ακολουθεί. Ο Σωκράτης δεν την αφήνει ούτε στιγμή μόνη, κάθεται δίπλα της διακριτικά χωρίς να μιλάει και στη συνέχεια της προτείνει να κάνουν μια βόλτα για να της δείξει το νησί. Περπατάνε μαζί μέχρι το ξημέρωμα και αυτός συνεχίζει να τη συνοδεύει χωρίς να την ενοχλεί με περιττές φλυαρίες.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ξανασυναντηθούν και αυτή τη φορά με σκοπό να την ξεναγήσει στην άλλη πλευρά του νησιού. Η Ισμήνη είναι πιο ήρεμη αλλά δεν προσέχει και πολύ το Σωκράτη. Φαίνεται σαν να χάνεται συχνά πυκνά στις σκέψεις της. Έχουν προχωρήσει αρκετά και βλέπουν το νησί από ένα σημείο που έχει πανοραμική θέα, εκεί σταματούν για να απολαύουν την δύση του ηλίου. Ο ήλιος βουτάει στη θάλασσα χρωματίζοντας τον ορίζοντα με υπέροχα ροζ – πορτοκαλί χρώματα, το τοπίο είναι μαγευτικό. Ο Σωκράτης με μια αποφασιστική κίνηση σκύβει και φιλάει την Ισμήνη, αυτή ξαφνιάζεται αλλά δεν κάνει κανένα σχόλιο. Με περισσότερη τρυφερότητα ο Σωκράτης επαναλαμβάνει την ίδια κίνηση και ξαναφιλάει την Ισμήνη και τότε εκείνη είναι σαν να ξυπνάει και να προσέχει το αγόρι που είναι δίπλα της. Βλέπει ένα καλοβαλμένο νέο άντρα με υπέροχα καστανά μάτια να την κοιτάζει με ένα ζεστό βλέμμα που την καθηλώνει. Ο Σωκράτης της απλώνει το χέρι, δίνοντας της να καταλάβει ότι μπορεί να βασιστεί σε αυτόν και ότι μπορεί να τον εμπιστευτεί. Η Ισμήνη ανταποδίδει την κίνηση και δίνει το χέρι της με χαμόγελο. Περπατάνε πιασμένοι χέρι με χέρι και γελούν.

Όλα πήγαιναν καλύτερα από όσο μπορούσαν να προβλέψουν, η εβδομάδα κύλησε γρήγορα και πολύ όμορφα. Η Ισμήνη κάθε στιγμή διαπίστωνε ότι από μια απίστευτη σύμπτωση είχε συναντήσει έναν καταπληκτικό άντρα. Έβλεπε καθαρά πως ποτέ άλλοτε δεν είχε υπάρξει με κάποιον που να ταιριάζει τόσο πολύ. Είχε δίπλα της έναν άνθρωπο σοβαρό που με την ηρεμία και την αυτοπεποίθησή του την είχε κατακτήσει ολοκληρωτικά. Ο Σωκράτης είχε προηγούμενες εμπειρίες, που μετά από λίγο αποδεικνύονταν λάθος επιλογές και είχε καταλάβει σχεδόν από την πρώτη τους συνάντηση ότι αυτή η γυναίκα ήταν ένα ξεχωριστό πλάσμα. Ένιωθαν τυχεροί και ευλογημένοι που συναντήθηκαν και η Ισμήνη ειδικά, χαιρόταν που είχε αποφασίσει να κάνει διακοπές τον Ιούλιο.

Στις εβδομάδες που ακολούθησαν μοίραζαν το χρόνο τους μεταξύ Θήβας και Άνδρου . Όταν η Ισμήνη ρώτησε τον Σωκράτη τι ήταν αυτό που τον τράβηξε σε αυτήν, αυτός της απάντησε ‘’η θλίψη στα μάτια σου’’. Εκείνος της υποσχέθηκε ότι στην πορεία της ζωής τους, θα έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να τη βλέπει να χαμογελάει!

Βούλα Φωτοπούλου

About Παρασκευή Φωτοπούλου

Αγαπώ να διαβάζω και ειδικά Ελληνική Μυθολογία όταν έχω ελεύθερο χρόνο ασχολούμαι με την συγγραφή κειμένων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει