Οι άνθρωποι της λάθος στιγμής

Εμφάνιση τη λάθος στιγμή. Άνθρωποι που τοποθέτησαν τους εαυτούς τους τόσο ψηλά, που αυτόματα πήραν το δικαίωμα να μπαινοβγαίνουν σε ζωές ανθρώπων όπως και όταν θέλουν.

Εντάξει, λίγο κούρασε αυτή η κατάσταση. Εκεί που δεν επιτρέπονται οι παρουσίες κάποιων, εμφανίζονται απρόσκλητοι και χωρίς κάποιο λόγο. Εκεί που έχεις την ησυχία σου, κάποιοι έρχονται με το έτσι θέλω να την διαταράξουν. Θέλουν να προσθέσουν λόγια, να σε πικράνουν οι πράξεις τους και να πάρεις την απόφαση μια ώρα αρχύτερα να τους δείξεις την πόρτα εξόδου με ίσως λίγο σκληρό τρόπο.

Εκεί που αναπνέεις ελεύθερα και ωραία, εκεί που έχεις ξεμπερδέψει από αυτούς, κάνουν μεγαλοπρεπή εμφάνιση γεμάτη στόμφο και πρόκληση. Και τους διαβάζεις γιατί αν και δεν τους περιμένεις καταλαβαίνεις από τις κινήσεις τους και τα λόγια τους τις προθέσεις τους. Και θέλεις γρήγορα να απαλλαχθείς από αυτούς, να κοιμήσεις τις μνήμες σου από τις βάνδαλες πράξεις τους που σου σημάδεψαν την ψυχή. Θέλεις να κρατήσεις σε απόσταση τον παραλογισμό τους και γρήγορα να κλείσεις όποιες εκκρεμότητες έχεις με αυτούς. Θέλεις γρήγορα να σβήσεις τις αναμνήσεις σου.

Όλοι αυτοί οι συναισθηματικά διαταραγμένοι καλό θα είναι γρήγορα να εξαφανιστούν από γύρω μας. Αυτοί τα βλέπουν όλα ίδια. Είτε έχει λιακάδα, είτε βροχή για αυτούς τίποτα δε διαφέρει. Δεν ξεχωρίζουν εποχές, στιγμές, ανθρώπους και καταστάσεις. Δεν ξεχωρίζουν σχέσεις, όλες είναι στην ίδια κατηγορία, εκείνη του συμφέροντος και της κολακείας. Αν αυτά τα δυο καλύπτονται είσαι ιδανικός να στέκεσαι δίπλα τους, γιατί είτε σε εκμεταλλεύονται, είτε από τα λόγια σου κολακεύονται και εξυψώνεται η εικόνα που προσπαθούν να πουλήσουν.

Οι λάθος άνθρωποι, επιλέγουν να έρθουν κοντά σου για να σου κάνουν αφαίμαξη συναισθημάτων και να γίνεις υποχείριό τους. Λάθος γίνονται όλα. Λάθος άνθρωποι, που θυμώνουν όταν δεν ανταποκρίνεσαι στις δικές τους προσδοκίες. Που σου προκαλούν φόβο για να μην έχεις τη δυνατότητα να αντιδράσεις και να τους διώξεις από κοντά σου. Φτάνει, μη σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον τέτοιοι άνθρωποι. Αυτή η επιπολαιότητα που τους διακρίνει και η μη σταθερότητα στις σχέσεις τους σου δίνει όλο το δικαίωμα να τους γυρίσεις την πλάτη και να αδιαφορήσεις για αυτούς.

Μαρύσα Παππά

 

 

 

About Μαρύσα Παππά

Γεννήθηκα στην Αθήνα με καταγωγή από τον νησί των Ιπποτών. Γράφω βιωματικά και παίρνοντας καθημερινές εικόνες από το περιβάλλον μου. Όλο αυτό το χρωστάω σε έναν άντρα μου με εμπνέει για όλα αυτά που κάνω. Στον άντρα της ζωής μου. Έχουμε κοινά όνειρα με στόχο να πραγματοποιηθούν. Διότι το «εμείς» και το «μαζί» είναι από τις πιο ισχυρές λέξεις που υπάρχουν. «Εμείς μαζί» λοιπόν μπορούμε τα πάντα, αρκεί να το θέλουμε. Καλά μας ταξίδια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει